Până vine metroul, îmi iau o carte de la automat!

1 octombrie 2012 17:54   Național
Ultima actualizare:

Bagi banu' şi cade cartea! Cea mai nouă modalitate prin care iubitorii de carte îşi pot satisface setea de citit a luat naştere acum două săptămâni în subteran. După biblioteca online şi cărţile gratuite din vagoanele de metrou, o altă iniţiativă vine în întâmpinarea bucureştenilor grăbiţi: „tonomatul cu cărţi".

Se găsesc peste tot - în biblioteci, librării, tarabe, la orice colţ de stradă. Romane de dragoste, science-fiction, biografice sau de acţiune, toate le poţi cumpăra, mai nou, chiar şi de pe peronul metroului.

Deocamdată, doar în două staţii, Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii 1, după cum ne spune Steluţa Niţu, asistent manager la firma care a venit cu această iniţiativă. Mai exact, aici au fost amplasate două automate care, în loc de dulciuri, sucuri sau sărăţele, oferă cărţi.

Operaţiunea e simplă: bagi bancnota, selectezi cartea dorită şi într-un minut te poţi apuca de citit

Astfel, în timp ce aştepţi ­metroul, cu câteva bancnote poţi cumpăra o carte la alegere. Titlurile sunt din cele mai diverse şi sunt schimbate la o săptămână.

„Nu ne propunem să devenim o librărie. Titlurile propuse de noi sunt dintre cele mai accesibile ca preţ. Nu vindem cărţi de lux, sunt romane ieftine, pentru toate buzunarele. Dacă reacţiile primite de la cumpărători vor fi pozitive, în sensul vânzării cărţilor, ne vom extinde", explică Steluţa Niţu. Preţurile variază între 1 şi 20 de lei, iar automatele funcţionează cu bancnote de 1, 5 şi 10 lei.

Mai multe