Panică întru-un tren rămas fără frâne, pe ruta București-Craiova

2 iunie 2021 14:09   Național
Ultima actualizare:

Momente de groază marți seara într-un tren Regio, care circula pe ruta București-Pitești-Craiova. La scurt timp după ce a trecut de localitatea Titu, locomotiva a rămas fără frâne.

Panica s-a instalat printre călători în momentul în care mecanicul a ieșit din locomotivă și i-a cerut controlorului de bilete să tragă frâna de urgență. „Am înțeles că frâna de urgență nu a mers și a trebuit să mergem în celălalt capăt al trenului după ea. În perioada asta mecanicul și controlorul s-au panicat, lumea se îmbulzea în spatele trenului după ce ni s-a spus că nu vom opri în stația următoare”, a relatat un pasager pentru Observator News.

„Am trecut prin momente de groază!”

O femeie a povestit și ea că, din cauza sperieturii, controlorul se pierduse cu firea. „Efectiv nu știa unde e frâna de mână, ne întreba pe noi... Am trecut prin momente de groază”. Cum trenul trecea prin gara Golești și se îndrepta spre Pitești, mecanicul a cerut culoar liber printre călători pentru a trece dintr-o locomotivă în alta, ca să încerce să salveze situația. Într-un final, cineva a tras frâna de mână. Trenul s-a oprit la aproximativ 300 de metri după gara Golești, Argeș, după ce a rupt un macaz. Nimeni nu a fost rănit, însă aproximativ 40 de pasageri au făcut atacuri de panică, fiind nevoie de ajutorul medicilor sosiți la fața locului cu două ambulanțe. Într-un final, călătorii au fost preluați cu alt tren. Cazul foarte grav este anchetat acum de poliție și de specialiștii în căi ferate.

Mai multe