Părintele Casian, după Colectiv: „Eu vă-ntreb câte avorturi aveţi?”

3 noiembrie 2015 12:17   Național
Ultima actualizare:

Tragedia de la Colectiv a iscat adevărate controverse între biserică şi oamenii de rând. În timp ce aceştia din urmă au aprins mii de lumânări în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul de vineri noapte (30 octombrie), nici o faţă bisericească nu a fost văzută timp de patru zile la clubul unde s-a întâmplat nenorocirea.

Tinerii care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului au sensiblizat o ţară întreagă. În timp ce milioane de români îi plâng, au fost şi voci care i-au acuzat că l-au invocat pe Satana şi că şi-au căutat moartea într-un club blestemat, unde se strângeau vrăjitoare. Invitat la Antena Stars, părintele Costică Casian a intrat în platou cu lecţia bine învăţată.

Reprezentantul Bisericii a susţinut că preoţii nu sunt de acord cu muzica rock şi mai ales cu rock-ul satanist, încercând asfel să ofere o explicaţie pentru că la locul tragediei nici un preot nu a oficiat vreo slujbă timp de patru zile. Abia marţi, după ce părintele Constantin Stoica a declara cu o zi în urmă că preoţii nu aveau cum să se ducă acolo neinvitaţi, şi-a făcut apariţia, în jurul orei 11.00, un sobor de trei preoţi. Luat la bani mărunţi, pe aceeaşi temă, părintele Casian şi-a ieşit din fire şi, după ce le-a citit celor prezenţi faptul că liderii mai multor trupe rock l-au invocat pe Satana în cântecele şi în convingerile lor, s-a luat la ceartă cu o invitată.

„Eu nu sunt duhovnic. Sunt călugărul Costică Casian. M-am întors în mănăstire de 13 ani”, a susţinut părintele. Când i s-a amintit că a fost căsătorit cu ani în urmă, tensiunea a atins cote maxime, iar părintele a avut o replică ce i-a lăsat mască pe cei prezenţi în studio. „Dacă vă întreb şi eu câte avortui aveţi, sunt sigur că nu vă mai amintiţi”, a spus el, simţindu-se judecat, şi îndepărtându-se de la discuţia despre tragedia din Colectiv.

Părintele Casian, acuzat că pătează numele Bisericii

Înainte de producerea incendiului care a provocat moartea de 32 de persoane, Părintele Casian era acuzat că pătează numele Bisericii. Constantin Stroe, pe numele lui real, a făcut declaraţii de-a dreptul şocante despre trecutul lui încercând să convingă că a făcut parte din Biserică.

„Am 17 de ani de mânăstire. Am intrat în călugărie la vârsta de 27 de ani. Când am fost gonit din biserică, abia atunci m-a căsătorit. Am fost alungat de 7 ori din Mânăstirea Sihăstria. Nu am făcut facultate, am făcut 10 clase, apoi m-am făcut sculer matriţer. După care am plecat la părintele Cleopa, la Sihăstrie. Am fost internat cu forţa la Socola, pentru că am avut o depresie mai accentuată”, a povestit Părintele Casian, pentru Antena Stars.

Mai multe