Părintele Francisc Doboș: ”Azi va fi ultima duminică în care voi celebra “oficial” Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif”

29 august 2021 12:38   Național
Ultima actualizare:

Celebrul preot catolic Francis Doboș va pleca de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. Azi a fost ultima duminică în care a celebrat ”oficial” Sfânta Liturghie în acest lăcaș. El spune că este ”o zi cu puternic impact emoțional”.

Preotul Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti nu va mai celebra ”oficial” Sfânta Liturghie în catedrala Sf. Iosif din Capitală. El a fost numit paroh la un alt lăcaș de cult din București.

Ultima zi a părintelui Francisc Doboș la Catedrală

Francis Doboș a anunțat pe Facebook faptul că aceasta este o zi cu un puternic impact emoțional.

”Urmează o zi cu puternic impact emoțional.

Azi va fi ultima duminică în care voi celebra “oficial” Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif.

Bine, din când în când voi mai celebra în catedrală … dar “la negru” :)))

De pe 1 septembrie voi fi paroh la biserica Sacre Cœur de lângă Piața Aviatorilor din București.

Să mă pomeniți în rugăciunile voastre”, a  scris Francisc Doboș pe Facebook.

Preotul Francisc Doboş devine paroh al Parohiei Romano-Catolice „Preasfânta Inima a lui Isus” (Sacré Cœur) din Bucureşti din 1 septembrie 2021. Luarea în posesie canonică a parohiei se va face duminică, 5 septembrie, potrivit Mediafax.ro.

Francisc Doboş primeşte, totodată, în responsabilitate pastorală comunitatea de limbă engleză şi filipineză care face referinţă la biserica parohială „Sacré Cœur".

Cine este Francisc Doboș

Francisc Doboș a fost hirotonit preot în 2002 şi a slujit la Ploieşti, apoi din 2004 a ajuns în Bucureşti ca secretar eparhial al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti. A fost purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti şi preot colaborator la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăţia – Bucureşti).

Citește și:Părintele Doboș, despre vaccinare și pandemie

Părintele Francisc Doboș: "Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID!"

Mai multe