Pasajul de la Piaţa Presei, gata în două luni

1 martie 2015 22:49   Național
Ultima actualizare:

Toţi şoferii văd şantierul de la Casa Presei Libere, dar nu-şi pot imagina cât de puţin mai e până când buldozerele şi macarele vor dispărea din peisaj. Iată cum arată acum lucrările.

Pasajul de la Piaţa Presei Libere prinde contur. S-au turnat deja pereţii de susţinere şi dala de acoperire a acestuia, astfel că lucrarea, începută în martie 2014, ar trebui să fie gata în aprilie-mai.

Astfel, pe Bd. Mărăşti se munceşte de zor la finalizarea pereţilor mulaţi, iar apoi, după întărirea planşeului pe Şos. Kiseleff, se va face joncţiunea între cele două ramuri: Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Şos. Kiseleff şi se va începe acoperirea pereţilor mulaţi. Ion Dedu, şeful Direcţiei de Infrastructură şi Transporturi, a anunţat că s-a încheiat turnarea pereţilor de susţinere ai pasajului şi că a fost turnată dala de acoperire, în proporţie de 90%.

”Sperăm ca până la începutul lunii martie, să se încheie tot ceea ce înseamnă structură de rezistenţă şi să se înceapă, practic, lucrările de realizare a carosabilului în interiorul pasajului, dar şi refacerea carosabilului deasupra şi lucrările de finisaje, respectiv partea de carosabil în interior şi acoperirea pereţilor”, a declarat Ion Dedu, la Bucureşti FM.

Pasajul este realizat doar pe sensul de intrare în Capitală. Porneşte din Şos. Bucureşti-Ploieşti cu două benzi de circulaţie şi se bifurcă: două benzi de circulaţie spre Kiseleff şi o bandă de circulaţie lărgită spre Mărăşti. Valoarea investiţiei se ridică la 75 de milioane de lei.

Mai multe