Patronul unei firme de securitate, reținut pentru o evaziune de 3 milioane de euro

29 aprilie 2015 13:30   Național
Ultima actualizare:

Patronul firmei de securitate Alistar Security, Dan Alistar, și alți șapte colaboratori și angajați au fost reținuți în urma unei anchete a procurorilor Tribunalului București. Aceștia sunt acuzați de evaziune fiscală, iar prejudiciul se ridică la peste 3 milioane de euro.

Nu mai puțin de 57 de persoane din cadrul societății au fost ridicate ieri și aduse la audieri, într-un caz de evaziune fiscală de proporții. În urma audierilor, procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a patronului Dan Alistar și a altor șapte persoane, printre care nepoata acestuita, Melania Alistar. Aceștia au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. Dan Alistar e acuzat că a folosit mai multe firme fantomă, care ar fi prestat servicii fictive pentru compania de securitate pe care o deține, și pe care le-ar fi achitat doar în acte pentru a-și putea deduce TVA, scrie Mediafax, citând surse din jurul anchetei.

Prejudiciul produs în acest fel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ trei milioane de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.  

Mai multe