Patru ani de închisoare după ce i-a tăiat frânghia alpinistului

14 ianuarie 2013 16:30   Național
Ultima actualizare:

A şocat opinia publică, în octombrie 2011, după ce i-a tăiat coarda de susţinere unui alpinist utilitar, deranjat că muncitorul i-ar fi murdărit peretele. Deşi a fost la un pas de a-l ucide pe bărbat, constănţeanul a primit doar o pedeapsă cu suspendare.

Patru ani de închisoare cu suspendare! Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o constănţeanul Costel Stoian (60 de ani) pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul a fost la un pas de a-l ucide pe Gligore Ilea (33 de ani), după ce i-a tăiat frânghia alipinistului, supărat că îi murdărea peretele.

Alpinistul utilitar lucra la izolaţia unui apartament din blocul de şapte nivele de pe strada Dezrobirii din Constanţa. Ilea a căzut în gol de la etajul trei, de la 10 metri înălţime. Medicii au spus că a fost o minune că omul a scăpat cu viaţă şi că nu a rămas pentru toată viaţa imobilizat la pat.

Cu toate astea, şi la un an după ce a căzut în gol, Gligore Ilea spune are dureri mari de coloană, mai ales atunci când se află la volan. Mai mult, el nu îşi mai poate face meseria.

Gligore Ilea a avut nevoie de mai multe săptămâni de spitalizare. El susţine că nici acum nu s-a refăcut complet

Costel Stoian va trebui să-i plătească alpinistului despăgubiri de aproximativ 45.000 de lei. În timpul anchetei, Stoian a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile.

Măsura a fost luată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au preluat cauza. Ulterior, el a fost eliberat. Pe parcursul anchetei, bărbatul a declarat că îşi regretă foarte tare fapta, că a fost o acţiune la nervi, un moment de rătăcire.

Mai multe