Patru clujeni au urcat pe Kilimanjaro cu un bucătar după ei

18 noiembrie 2012 16:32   Național
Ultima actualizare:

Au făcut un efort supraomenesc, dar au reuşit. Patru alpinişti clujeni, Vasile Cipcigan, Ciprian Pătraşcu, Octavian Andone şi Ovidiu Raţiu, au escaladat muntele Kilimanjaro, în trei zile şi jumătate, informează rtv.net.

Expediţia a fost una inedită: un bucătar din Kenya le-a gătit mâncare tradiţională pe traseu şi apiniştii au avut ocazia să vadă animalele sălbatice la câţiva metri de ei. Clujenii au ajuns la 5.895 de metri, pe Vârful Uhuru, după luni bune de pregătire.

Cei patru temerari au fost ghidaţi pe munte pentru a evita pericolele. Până acum, alpiniştii clujeni au mai atins vârfurile Uhuru din Africa, Elbrus, din Europa, McKinley, din America de Nord şi Aconcagua din America de Sud. Cei patru alpinişti vor să ajungă anul viitor, în martie, pe un vârf de 8.000 de metri.

Mai multe