Patru metode ca să gătești oul fără strop de ulei. Te lingi pe degete!

31 ianuarie 2020 15:44   Național
Ultima actualizare:
Content image

Sunt cel puțin patru metode ca să gătești oul, fără strop de ulei. Un preparat sănătos și gustos. Iată cum poți prepara ouăle cât mai sănătos!

Tot mai mulți oameni sunt preocupați să mănânce cât mai sănătos. Oul este un aliment perfect pentru aceștia. Prepararea oălelor într-un mod sănătos poate aduce un plus de proteine, benefice sănătăţii. Iată patru metode ca să gătești oul fără strop de ulei!

Oul fiert moale

Content image

Oul fiert moale este cel mai simplu de obţinut, fiind printre cele mai sănătoase. Cei mici s-ar putea să nu-l primească de la început, dar trebuie să ştiţi că acesta este un mod de a-l prepara mult mai benefic decât prăjit în ulei sau fiert foarte tare. Oul cleios este cel mai sănătos. Pune apă la fiert, lasă să clocotească şi pune ouăle în cratiţă fix 2 minute. Vei obţine ou moale, foarte gustos. Obţineți un mic dejun săţios şi foarte bun.

Ouă ochiuri fără ulei

Puneți o tigaie de teflon la încins, iar când este încinsă aruncați ouăle acolo, pune capac şi lasă-le 2-3 minute. Gălbenuşul nu trebuie să se întărească, altfel îşi pierde proprietăţile nutritive de calitate superioară. Gălbenuşul de ou este considerat proteină de cea mai bună calitate, dar doar dacă se găteşte corect. Aruncă şi 2 roşii cherry, câteva frunze de pătrunjel şi obțineți un mic dejun pe cinste.

Cuiburi cu ouă

Content image

Aveții nevoie de 2 ouă, un pic de sare şi puţină brânză sărată rasă fin. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separați albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, ca pentru bezea, şi se amestecă încet cu brânza rasă. Puneți albuşul în tavă, faceți o gaură în mijloc şi ţineți la cuptor 3-5 minute. Scoateți tava şi puneți în mijloc gălbenuşul de ou. Mai lăsați 3 minute, apoi le scoateți. Dacă vă place, puteți pune puţin coriandru verde presărat.

Ouă ochiuri în apă

Se lasă apa la fiert şi când clocoteşte se dă focul mic şi se pregăteşte oul. Acesta se sparge şi se pune într-o ceaşcă. Apa din cratiţă nu trebuie să clocotească mult, se scufundă ceaşca şi se lasă oul acolo. O să se vadă imediat cum albuşul se fierbe. Nu se lasă gălbenuşul să se întărească. Se serveşte imediat alături de brânză şi legume. (Sursa: clicksanatate.ro)

Citește și:

Opinii referitoare la consumul de ouă. Ne fac rău sau sunt bune?

Ce înseamnă cifrele de pe ouă. Cum să le cumperi pe cele mai proaspete

Mai multe