Păzea, că aterizez... pe casă! Parapantist salvat de un horn, după ce a căzut în gol 100 m

22 aprilie 2014 18:40   Național
Ultima actualizare:

A zburat patru ore cu parapanta, dar era să moară la aterizare. Prins de un val de curenţi, bărbatul nu a mai putut controla aparatul de zbor şi a căzut în gol mai bine de 100 de metri. A scăpat cu viaţă, ca prin minune, după ce parapanta i s-a agăţat de hornul unei case.

Bărbatul zbura, luni după-amiază, din Zlatna către Cluj Napoca. A vrut să profite de vremea bună şi s-a "plimbat" prin aer aproape patru ore. La un moment dat, deasupra satului Ruseşti, la 2.000 de metri altitudine, acesta a intrat într-un val de curenţi dinamici, care i-au răsucit parapanta. A coborât controlat până la aproximativ 100 de metri, apoi a aterizat forţat pe acoperişul unei case. Norocul lui a fost că parapanta s-a agăţat de hornul casei şi l-a împiedicat să aterizeze pe asfaltul din faţa clădirii.

Proprietarul casei pe care a căzut parapantistul a sunat la 112, iar medicii au venit şi i-au acordat primul ajutor. Bărbatul nu a suferit fracturi, doar câteva zgârieturi, dar a fost transportat la spitalul din Cluj pentru investigaţii suplimentare.

FOTO: Newscluj

Şi el s-a prăbuşit pe acoperiş

25 martie 2012. Incident similar, la Săcele. Un parapantist care zbura deasupra oraşului s-a păbuşit pe acoperişul unei case! Bărbatul a fost inconştient câteva clipe şi a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei, după ce pompierii l-au coborât de pe acoperiş. El s-a ales doar cu câteva lovituri uşoare. Mai speriaţi au fost însă locuitorii imobilului, o familie cu trei copii. „Am crezut că se va dărâma casa peste noi. Am auzit o bubuitură şi ne-am speriat foarte tare. Nu ne venea să credem ce vedem", a spus, la vremea respectivă, proprietarul casei.

Mai multe