Pe cine vede Cristian Tudor Popescu „un bun președinte” după dezbaterea de la TV. „Cred că își dă palme”

19 noiembrie 2024 9:37   Național
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat prestația candidaților prezenți la dezbatarea televizată de luni seara, care a început cu trei mari surprize: lipsa reprezentantului PSD Marcel Ciolacu, lipsa reprezentantului PNL, Nicolae Ciucă și retragerea din cursă a candidatului Forța Dreptei, Ludovic Orban, în favoarea Elenei Lasconi. În analiza sa, Cristian Tudor Popescu a făcut o evaluare la rece fiecărui candidat și l-a numit pe cel care, în opinia sa, ar fi un bun președinte. Acesta nu este același cu cel pe care CTP îl vede câștigătorul dezbaterii de luni seara de la Digi24.

Cristian Diaconescu: compent, dar resemnat

Cristian Diaconescu a avut o prestație decentă, însă lipsită de energie, consideră Cristian Tudor Popescu.

„A arătat, ca de obicei, competent, dar oarecum obosit și resemnat,” a subliniat jurnalistul într-o postare pe pagina lui de Facebook.

Cu o experiență incontestabilă, Diaconescu nu a reușit să transmită acel entuziasm necesar pentru a cuceri electoratul.

Prestația lui a părut mai degrabă una corectă, decît captivantă.

Mircea Geoană: discursuri reciclate, fără substanță

Mircea Geoană, un veteran al politicii, nu a impresionat, conform analizei lui CTP, iar jurnalistul a fost dur:

„Aceeași flașnetă care nu se plictisește de propriile-i plăci străvezii, repetate la nemurire.”

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, lipsa de noutate și de profunzime din discursurile lui Geoană îl fac un candidat previzibil, care nu poate mobiliza electoratul.

Kelemen Hunor: „un bun președinte”

Kelemen Hunor a reușit să obțină aprecieri pentru coerența și seriozitatea sa. Cristian Tudor Popescu îl descrie drept „pregătit, consistent, serios și de bună intenție. Rămân la părerea că ar fi un bun președinte al României”, concluzionează CTP.

Elena Lasconi și pălăria „care îi vine până la umeri”

Cristian Tudor Popescu îi face Elenei Lasconi o caracterizare plină de sarcasm.

Încă o dată, mi-e milă de dânsa. Mila și simpatia cred că sunt singurele cauze care te-ar putea îndemna s-o votezi. Iarăși, și dureros de clar, a arătat că vede ca prin sită în materie de politică externă și de apărare („Să rezistăm singuri Rusiei 30 de zile până când intervine NATO” este de antologia umorului cimitirelor), dar cum ar putea să vadă altfel când i-a fost aruncată pe cap, peste noapte, o pălărie care-i vine până la umeri?

Cred că Ludovic Orban, retras din cursă în favoarea dânsei, își dă palme”, scrie jurnalistul în aceeași postare.

George Simion: câștigătorul serii

Surpriza analizei lui Cristian Tudor Popescu este desemnarea lui George Simion drept „câștigătorul detașat al întâlnirii.”

În ciuda gafelor, cum ar fi confuzia dintre cuplurile heterosexuale și homosexuale, liderul AUR a reușit să își mobilizeze baza de susținători și să domine scena.

„Simion- câștigătorul detașat al întâlnirii. Nu va conta câtuși de puțin faptul că nu îi e clar că un cuplu heterosexual („În România se spune că ar exista două sute de mii de cupluri heterosexuale” – G. Simion) este un cuplu bărbat-femeie, și nu bărbat-bărbat sau femeie-femeie.

„Erorile sale nu vor conta câtuși de puțin pentru cei care îl susțin,” a remarcat jurnalistul.

Mai multe