Pelerinii de la Nicula, așteptați cu 23 de oale de sarmale

15 august 2017 13:05   Național
Ultima actualizare:

Aproximativ 26.000 de credincioși au ascultat marți Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului i-a adunat laolaltă în rugăciune. Ca în fiecare an, după slujbă, oamenii au primit câte o porție de sarmale și cozonac.

Este zi mare astăzi pentru creștini. Cinstim Adormirea Maicii Domnului, ziua în care Sfanta Fecioară Maria s-a ridicat la Ceruri, astfel că, și noi, creștinii, avem o maică în Ceruri, motiv de bucurie și de sărbătoare.

Veniți din toate colțurile țării la Mănăstirea Nicula, pelerinii au trecut prin fața Icoanei Făcătoare de Minuni, s-au închinat și s-au rugat. De trei zile, neîncetat, credincioșii o cinstesc pe Maica Domnului, aici, la Nicula.

Au ascultat apoi Sfânta Liturghie și predica Mitropolitului Clujului IPS Andrei Andreicuț, după care s-au așezat la coadă pentru a primi sarmale și cozonac. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, declarase zilele trecute că au fost pregătite 20.000 de porții de sarmale și cozonac.

Mai multe