Percheziții DNA la conducerea Primăriei Miercurea Ciuc

29 aprilie 2015 9:09   Național
Ultima actualizare:

Primarul și cei doi vicepremari ai administrației orașului Miercurea Ciuc, din județul Harghita, sunt vizați de o anchetă a DNA, precizează reprezentanții direcției. Procurorii efectuează percheziții la sediu instituției publice, la domiciliile celor vizați, precum și la sediile unor societăți, în legătură cu derularea unor contracte de achiziții publice din perioada 2007-2015.

Edilii orașului Miercurea Ciuc nu știu deocamdată ce caută procurorii, însă s-au conformat cererii de a le pune la dispoziție documente din perioada 2007-2015, legate de derularea unor contracte de achiziții publice. Birourile primarului Raduly Robert Kalman și ale celor doi viceprimari au fost sigilate miercuri dimineață, după ce de aici au fost ridicate mai multe dosare. Procurorii fac percheziții și la sediile unor societăți din județele Harghita, Mureș și Ilfov cu care primăria locală a încheiat contracte cu finanțare publică în perioada menționată, scrie Mediafax.

Primarul și viceprimarii sunt suspectați de săvârșirea unor acte de corupție, însă deocamdată nu le-au fost aduse la cunoștință aceste acuzații. Raduly Robert Kalman este primar al orașului Miercurea Ciuc din anul 2014. Acesta conduce primăria alături de cei doi viceprimari, Antal Attila și Szoke Domokos. Toți trei sunt membri UDMR.

Mai multe