Percheziții la clubul de fotbal CFR Cluj! Prejudiciul e enorm

19 mai 2016 8:03   Național
Ultima actualizare:

Percheziții de amploare au avut loc, joi dimineață (19 mai), la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, echipa care a devenit campioana României marți (17 mai). Procurorii DIICOT efectuează 20 de percheziții la locații atât în Cluj cât și în Capitală. Este vorba despre mai multe presupuse infracțiuni de delapidare.

Perchezițiile DIICOT sunt derulate într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de constituire a unui grup organizat, spălare de bani și delapidar. Anchetatorii au suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câștigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League. Sumele ar fi fost nsușite ilegal de persoane din conducerea clubulu, prin intermediul unor off-shore-uri în Cipru.

Procurorii au arătat că prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente care au prestat servicii de consultanță există suspiciuni majore de fictivitate. De asemenea, se vorbește de transferuri fictive de jucători. Prejudiciul în acest caz depășește 8 milioane de euro, potrivit Digi24.

În dosarul CFR Cluj sunt vizați președintele Iuliu Mureșan, dar și fostul șef al clubului Arpad Paszkany.

Mai multe