Performanță unică în România. Câți ani are cel mai în vâstă student, proaspăt absolvent. A fost primar

8 iunie 2024 11:39   Național
Ultima actualizare:

Un fost primar al unei localități din România, ieșit de zeci de ani la pensie înregistrează un record. El este cel mai în vârstă student din România. Aurel Voicu, a absolvit sâmbătă, 8 iunie, cursurile de masterat la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

Proaspătul absolvent are aproape 90 de ani

Aurel Voicu a fost primar al oraşului Cugir până în 2004 şi viceprimar până în 2008. A fost toată viața pasionat de istorie și acesta este motivul pentru care nu s-a oprit din citit și învățat. Și-a dorit să urmeze o anume facutate și a făcut acest lucru chiar dacă se apropie de 90 de ani.

Desigur, într-o zi atât de specială nu putea lipsi un moment cu adevărat unic: premierea celui mai onorabil absolvent al UAB, Dl. Voicu Aurel, care la aproape 90 de ani a absolvit studiile de Masterat în cadrul universității noastre! Vă felicităm cu drag pentru perseverență și activitatea dumneavoastră ca student exemplu., s-a scris pe pagina oficială de facebook a Universității „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Născut în 17 iunie 1935, Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, a urmat masteratul la "Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric".

Rectorul Daniel Breaz a spus, sâmbătă, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2024, că Aurel Voicu este "un exemplu" şi că este "o onoare" pentru Universitatea "1 Decembrie 1918" să îl aibă ca absolvent.

„A fost o zi atât de magică astăzi”

Peste o mie de absolvenţi au participat sâmbătă la festivitatea organizată în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, printre aceştia aflându-se şi tineri din peste 30 de ţări, potrivit rectorului.

„Sunteţi o promoţie aparte, sunteţi o promoţie specială, sunteţi o promoţie care, cu siguranţă, ne va aduce mândrie. Veţi fi o promoţie de succes, pentru că aşa au fost şi celelalte promoţii ale universităţii noastre", le-a transmis Daniel Breaz.

Înfiinţată în 1991, când avea o singură facultate, cea de Ştiinţe Umaniste, cu specializările Istorie şi Teologie Ortodoxă, şi un Colegiu Tehnic şi Economic, universitatea de stat din Alba Iulia are în prezent cinci facultăţi - de Istorie, Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei, de Ştiinţe Economice, de Informatică şi Inginerie, de Drept şi Ştiinţe Sociale şi de Teologie Ortodoxă.

Mai multe