Perle BAC 2012! «Luceafărul are chip angelic cu ochii roşii fiecare seară la fereastră»

4 iulie 2012 9:45   Național
Ultima actualizare:

Oradecluj.ro a publicat o serie de perle inventate de elevi în 2012.

- "Luceafărul" are la bază Scrisoarea trimisă de Mircea cel Bătrân către ţarul turc prin care îi cere înapoierea ţării româneşti care a câştigat după victoria de la Cozia...

- Mihai Eminescovici a fost sursa pentru predecesorii săi.

- Luceafărul are chip angelic cu ochii roşii fiecare seară la fereastră.

- Ciobanul mioritic din Luceafărul se numea Ion.

- În Floare albastră ne descrie iubirea unei flori albastre cu o fiinţă care vine de la pol, din ţinuturi reci şi întunecoase - (Elevul "mixează" Mihai Eminescu cu Ion Barbu, "Riga Crypto şi lapona Enigel" - n.r.)

- Mihai Eminescu este foarte cunoscut. A participat la cenaclul Flacăra - Junimea. A scris multe poezii şi proze în ziarul Răcnetul Carpaţilor unde acesta a ocupat o funcţie foarte importantă. ("Răcnetul Carpaţilor" este ziarul lui Nae Caţavencu în piesa de teatru "O scrisoare pierdută", de I.L.Caragiale - n.r.)

- (În poemul Luceafărul este vorba despre...) iubirea dintre fata de împărat Marcela şi Marcel.

- Floare albastră a fost publicată în Cuvinte potrivite 1872 - ("Cuvinte potrivite" este un volum de poezii de Tudor Arghezi, care s-a născut în 1880 - n.r.)

- Riciard Kunici a contemplat 10 ani - (Richard Kunisch e folcloristul german care a cules basmul "Fata în grădina de aur", considerat unul dintre izvoarele "Luceafărului" lui Mihai Eminescu - n.r.)

Mai multe