Peste 100 de percheziţii au loc în 5 judeţe pentru anihilarea unei grupări de contrabandă cu ţigări

19 decembrie 2011 7:11   Național
Ultima actualizare:

Procurorii de la Crimă Organizată au organizat în această dimineaţă, descinderi de amploare în 110 locaţii din 5 judeţe, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa de contrabandă cu ţigări aduse din Serbia.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei.

Operaţiunea este instrumentata de DIICOT Alba-Iulia, Biroul Teritorial Hunedoara. La sediul DIICOT Hunedoara urmează a fi conduse un număr de 110 persoane, faţă de care urmează a se formula propuneri corespunzătoare, după audieri.

În Timiş, poliţiştii împreună cu trupele speciale au intrat în 11 locuinţe în întreg judeţul. Au fost percheziţii la Timişoara, la Moraviţa dar şi în zona Lugojului. La Arad au loc alte 15 percheziţii, iar în Caraş-Severin cinci descinderi. La dosarul de trafic de ţigari din Alba au fost conexate si alte dosare instrumentate de structurile de crima organizate din restul ţării.

Mai multe