Peste 167.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca ajung în România

14 iunie 2021 17:55   Național
Ultima actualizare:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă, luni, că o nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte în ţară, fiind vorba despre peste 167.000 de doze. Până în prezent, România a primit aproape 3 milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca.

„167.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 15 iunie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.998.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 828.503 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, informează news.ro. 

Mai multe