Petre Roman, despre fosta soție, Mioara, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”. „Nu o să auziți de la mine ceva negativ”

26 ianuarie 2021 23:40   Național
Ultima actualizare:

După ce mai multe nume sonore au trecut pragul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a venit și rândul lui Petre Roman, primul premier al României postdecembriste, să facă dezvăluiri din viața personală în fața moderatoarei de la Kanal D.

Petre Roman a fost nevoit să răspundă mai multor întrebări incomode în emisiunea lui Denise Rifai, acestea având legătură atât cu viața sa personală, de familie, cât și cu cea profesională. Petre Roman s-a însurat prima oară la 27 de ani, cu o femeie cu 6 ani mai mare ca el, Mioara, divorțată și cu un copil. După un mariaj de 34 de ani și un divorț răsunător, s-a recăsătorit cu o femeie mai tânără cu 26 de ani, Silvia Chifiriuc, cu care are un băiețel. Iată câteva dintre întrebările din emisiune!Cine e Petre Roman? Sunt înainte de toate un profesor, un om de știință, care a ajuns în politică la o cotitură fundamentală a politicii țării noastre. Atlfel, mie nu mi-a placut politica. Sunt un om politic prin împrejurarea Revoluției.

V-ați fi dorit să vă nașteți în altă țară?Când te naști undeva, ești al acelui pământ. Cel mai mult de la tatăl meu am deprins această iubire a pământului în care te-ai născut.

Ați colaborat cu serviciile secrete?Care? Evident că nu. Dacă aș fi fost cumva legat de aceste servicii, anumite lucruri rele din politică ce mi s-au întâmplat, probabil că nu s-ar fi întâmplat. 

Ce ați iubit la Mioara Roman?Am fost împreună și la bine și la rău. De la un moment în colo nu a mai fost așa, pur și simplu. Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională. De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei.. exclus.

Ați ajuns prim-ministru din întâmplare?

Am ajuns prim-ministru pe firul Revoluției. Altfel nu aș fi putut ajunge niciodată. Cei care se aflau acolo nu aveau legitimitatea Revoluției, nu s-au luptat în stradă. Știam ce e democrația când am fost doctorand 3 ani la Toulouse.

V-ați iubit cu fiica lui Ceaușescu?

Am cunoscut-o pe Zoe în 1972. A fost o relație cu parfum de idilă. Când am cunoscut-o pe Zoe eram deja de un an și jumătate la Toulouse. Era o fată foarte bine educată, frumoasă, în niciun caz nu îți dădea impresia că este fata lui este. Da, am curtat-o. Însă lucrurile s-au stopat pentru că s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu.

Mai multe