Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR fost găsit mort. Cine era militarul care a pierit în tragedie

3 martie 2022 7:32   Național
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbuşit miercuri seara în judeţul Constanţa, a decedat.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, care s-a prăbușit miercuri seara în județul Constanța, a fost găsit mort. 

Forţele Aeriene şi Parchetul Militar au anunţat că au demarat cercetările pentru a afla cauzele tragicului accident.

Ministerul Apărării a transmis că toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, implicate în tragediile aviatice din 2 martie, au fost consemnate la sol, iar la momentul de față se cercetează cauzele prăușirii. 

Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR, Costinel Iosif Niță, care a pierit în tragicul accident de aviație, avea 31 de ani și era căsătorit.

Din 2014, tânărul ocupa funcția de pilot în cadrul Escadrilei  861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Pilotul acumulase peste 570 de ore de zbor, iar 420 erau pe aeronave de tip MiG-21 LanceR.

Cei șapte militari din elicopterul plecat în căutarea avionului au murit

Avionul care s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac parte dintr-o formaţie de două aeronave MiG-21 LanceR. La momentul tragediei avioanele executau misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Turnul de control a pierdut legătura radio cu avionul MiG-21 LanceR la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG 21 Lancer a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar.

Elicopterul cu 7 militari la bord, plecat în căutarea avionului dispărut s-a prăbușit, iar toți cei șapte militari de la bordul elicopterului au murit. 

Președintele Klaus Iohannis a transmis mesaje de condoleanțe familiilor militarilor morți după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit.

Ministerul Apărării a transmis inițial că ar fi fost vorba de un echipaj de 5 militari la bordul elicopterului prăbușit, însă ulterior s-a aflat că era vorba de șapte militari. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe