Piromanul de la Palatul Parlamentului a fost prins de Poliție într-un hotel din București. Ce fel de probleme susține că are

17 septembrie 2024 20:58   Național

Marți seară, suspectul implicat în atacul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București. Conform surselor, bărbatul are un istoric medical care include depresie și a avut probleme cu legea și în trecut.

UPDATE 22:30: Suspectul a fost prins de polițiștii de la Secția 11 din Capitală, potrivit surselor Adevarul. 

Acesta se află acum în custodia poliției și va fi transportat la secția de poliție pentru a fi audiat. Scopul audierii este de a stabili motivele care l-au determinat să comită atacul. Bărbatul a fost localizat la o unitate de cazare din București, iar autoritățile urmează să stabilească întregul său traseu.

UPDATE: Potrivit unor surse din cadrul Poliției, deși suspectul a fost identificat, nu a fost găsit imediat, în ciuda căutărilor desfășurate la toate adresele cunoscute.

Bărbatul are un istoric de depresie și, anterior, a avut probleme cu legea în Italia, unde a fost implicat într-un incident legat de conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, alături de o parteneră de viață.

Ce armă a folosit atacatorul de la Parlament

În legătură cu atacul asupra Palatului Parlamentului, se pare că individul a folosit o sticlă de lapte pentru a transporta substanța inflamabilă pe care a utilizat-o pentru a provoca incendiul.

În prezent, autoritățile audiază mai mulți martori pentru a obține informații suplimentare despre incident.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Poliția a făcut publică fotografia presupusului atacator și solicită ajutorul cetățenilor. Cei care îl recunosc sau îl văd sunt rugați să contacteze numărul de urgență 112.

Incendiul a fost raportat marți după-amiază la Palatul Parlamentului. Zona de la parter, destinată vizitatorilor, a fost evacuată. Bărbatul suspectat a fost acuzat de incendierea magazinului de suveniruri.

Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a confirmat că un individ neidentificat a folosit benzină pentru a incendia o parte a Parlamentului, iar o angajată a suferit un atac de panică ca urmare a incidentului. În timpul incendiului, aproximativ 300 de persoane aflate în încăperea destinată vizitatorilor au fost evacuate.

Mai multe