Pleci la munte de Paşte? 59 de camere te văd pe DN1

11 aprilie 2012 16:49   Național
Ultima actualizare:

Atenţie mare pe drumul spre munte! Pe DN1, 59 de "ochi" electronici îi privesc pe şoferii care străbat cea mai aglomerată şosea a României. Click! îţi spune unde sunt camerele instalate de Poliţie pe traseul Bucureşti- Azuga.

Camerele de luat vederi sunt instalate în 16 locaţii de pe DN1. Cele mai multe sunt amplasate în zona Academiei de Poliţie, la INMH, în Otopeni, dar şi în Sinaia.

Nimeni nu a ştiut exact, până acum, locurile unde sunt instalate cele 59 de sisteme de supraveghere şi nici care e utilitatea lor, deşi există încă din 2005. Poliţiştii spun că toate funcţionează, însă nu doar pe post de radar.

"Cu ajutorul celor instalate în posturile locale Otopeni, Bărcăneşti şi Sinaia, se realizează şi analiza traficului rutier, iar echipamentele de măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor sunt instalate în Baloteşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia", ne-au declarat cei de la Direcţia Rutieră.

Tot aici sunt instalate sisteme de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, care sunt utilizate pentru depistarea autovehiculelor furate.

"Identificarea numerelor de înmatriculare, urmărirea maşinilor după număr şi calcularea vitezei medii între camere se poate face, însă, doar la cerere. Procesul nu este 100% automatizat, astfel că nu sunt urmărite toate maşinile pe tot parcursul drumului", ne-au explicat surse bine informate.

Doar între Bucureşti şi Ploieşti sunt amplasate 20 de camere, care supraveghează traficul, şi patru radare. Acestea înregistrează viteza instantaneu şi au o rază de acoperire de 200 de metri.

Pentru a nu fi prins că ai depăşit viteza regulamentară, e bine să încetineşti din timp, altfel te vei trezi cu amenda acasă. Anul trecut, radarul fix de la Puchenii Mari a prins în "offside" peste 10.000 de vitezomani, pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Ploieşti.

Mai multe