Poezie sfâșietoare dedicată celor 5 tineri care au murit înecați: «La Siret, la Onișcani sunt 5 cruci de băietani»

5 august 2021 9:14   Național
Ultima actualizare:

Multă durere au lăsat în urmă cei 5 adolescenți care și-au pierdut viața în râul Siret. Tragicul eveniment a șocat o țară întreagă, iar familiile au ochii secați de lacrimi. Impresionată, o femeie din comuna Filipești, mamă la rândul ei, le-a dedicat celor 5 "îngeri" o poezie emoționantă.

Mai multe poezii sfâșietoare sunt distribuite de câteva zile pe Facebook, răsucind și mai rău cuțitul în inimile celor care îi plâng pe cei 5 tineri din județul Neamț, care au murit înecați în râul Siret. Tinerii aveau între 14 şi 18 ani şi au mers într-un sat vecin, din județul Bacău, la scăldat. Din nefericire, nu s-au mai întors acasă. 

Poezie în memoria tinerilor înecați în Siret

"La Siret la Onișcani

Au murit cinci băietaniBucuroși, nevoie mareZi de sfântă sărbătoareAu plecat la scăldătoareDuminică, amiază mare.

Apele-s învolburateDar ei nu știau să-noateAu intrat pe rând, toți, șapteAl optulea a stat deoparteCând strigau după ajutorLe-a întins un bețişor,

A scos unul c-o prajinăPe altul l-apucat de mânăDoară doi el a salvatCeilalți cinci s-au înecatDoi erau frați buni de sângeLacrimă mamei n-ajunge

La Siret la OnișcaniSunt cinci cruci de băietaniLa Siret pe malul stângStau mamele lor și plângPlâng și satele vecineȘi măicuțele străinePăsărilor le-a stat cântulPlânge cerul și pământul"

LenutaSLenuta | 02 -08-2021"

Citește și:

Unul dintre tinerii înecați în Siret a murit încercând să-și salveze prietenii. Doi dintre ei erau frați: „N-a mai rămas niciunul”

Adolescenții înecați în Siret erau din județul Neamț

Mai multe