Poftiţi în «Paradisul bunătăţilor»!

9 septembrie 2017 20:25   Național
Ultima actualizare:

Clătite gigant ca o şaormă, automobilul care face pizza, îngheţată din Asia sau bătaie la fructe de mare. Nu este vorba de un film dedicat gurmanzilor, sunt atracţiile celui mai mare festival de mâncare stradală, organizat la complexul Romexpo din Capitală.

În Bucureşti, sâmbătă, 9 septembrie, toate drumurile au dus la Street Food, un regal culinar pentru toţi şi cu de toate, de la mâncare bună şi deserturi uimitoare la băuturi care să cureţe gâtlejurile. Când reporterii Click! au trecut pragul târgului, sute de oameni se înghesuiau printre rulotele unde se expuneau bunătăţile, în ciuda căldurii sufocante. Amatorii de deserturi deosebite au de ales între îngheţată făcută după reţete thailandeze (13 lei) sau clătite gigant, cu nume de pictori, făcute după modelul şaorma.

”Suntem patru artişti - doi pictori şi doi muzicieni din Cluj - care pictăm clătite. Pentru noi, foaia de clătită este o pânză, pe care desenăm”, ne povesteşte Vali Dulea, în timp ce ”pictează”o clătită. Un ”Dali” costă 15 lei, iar un ”Boticelli” 18 lei. Cozile erau şi în zona unde se vindeau scoici, rapane, midii sau calamari, porţia fiind de 25 de lei. Fructele de mare au atras foarte multă lume, în top fiind rulota unde se vindea paella cu fructe de mare. ”Conţine creveţi, midii, calamari, ulei de măsline, pătrunjel, usturoi, şofran, boia dulce şi ciorbă de peşte”, ne spune chef Ioan Bungărdean, în timp ce amestecă ingredientele. Porţia de 325 de grame costă 25 de lei, iar dacă vreţi să vă simţiţi chiar ca în Spania, puteţi comanda un pahar de Sangria cu 10 lei. 

Câţiva paşi mai încolo, câţiva întreprinzători au transformat o dubiţă Iveco într-o pizzerie, montând înăuntru un cuptor cu lemne ultimul răcnet. Metoda inedită i-a făcut să se umple de clienţi. ”Maşina este făcută pe comandă şi a costat cam 120.000 de euro. Unii au case pe roţi noi avem pizzerie pe roţi”, ne spune Mihai, în timp ce pregăteşte o Margherita. Preţurile la pizza sunt aceleaşi peste tot la târg, în funcţie de reţetă - de la 19 lei la 24 de lei. Târgul mai este deschis şi duminică, 10 septembrie, de la ora 12.00 şi până la lăsarea întunericului. Până în ora 15.00, accesul este gratuit, apoi intrarea costă 15 lei. 

Mai multe