Poftiți la bucate tradiționale! E târg la Ministerul Agriculturii

13 octombrie 2016 8:53   Național
Ultima actualizare:

Dacă vreți să gustați cele mai bune produse tradiționale românești, poftiți în curtea Ministerului Agriculturii unde e târg cu producători din toată țara. Duminică, 16 octombrie, este Ziua Mondială a Alimentației.

În acest weekend, este târg de produse agroalimentare în curtea Ministerului Agriculturii, de Ziua Mondială a Alimentaţiei.

Producători și procesatori din toată țara vin cu bunătăți pentru toate gusturile.

Vor fi şi produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, cum ar fi: Magiunul de prune Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibăneşti, Novacul afumat de Ţara Bârsei, Scrumbia afumată de Dunăre şi Caşcavalul de Săveni.

Veți avea ocazia să cumpărați direct de la producători zacuscă de vinete ori de fasole, pecie lungă afumată, dulceaţă de mure, de cireşe amare sau afine, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei.

Vor fi prezenţi producători de fructe şi legume, miere și produse ale stupului, dar şi cei de vin și țuică. Meșterii populari vor întregii peisajul rural din curtea Ministerului Agriculturii prezentând vizitatorilor ii tradiționale românești sau ștergare populare din pânză de borangic țesute la război manual și alte obiecte de artizanat.

Lista produselor care se vor regăsi la târg:

  • Caşcaval Rucăr, Caşcaval Dalia (Mureș)
  • Cabanos, Muşchi file afumat, Jambon afumat fără os, Parizer, Crenvuşti cu carne vită, Salam Torpedo, Ciolan Presat (Ilfov)
  • Lactate realizate după rețeta consacrată din Harghita.
  • Chișcă, Mușchi haiducesc, Cârnați boierești, Costiță hițuită, Mușchi copt în jar, Jambon țărănesc, Tobă - produse de BACIU (Suceava)
  • Baghetă pescărească, Salată de icre de crap, Salată de icre ardelenească, Pastramă pescărească, Păstrăv ardelenesc, Batog afumat produse în Delta din Carpați (Braşov)
  • Dulceață de cireșe amare, Dulceață de căpșuni, Dulceață de vișine, Dulceață de cireșe albe, Dulceață de zmeură, Dulceață de afine, Dulceață de mure, Zacuscă de vinete, Zacuscă cu fasole, Zacuscă cu ciuperci, Zacuscă cu pește, Zacuscă cu ghebe produs de VRÂNCIOAIA (Neamţ)
  • Telemea de vacă, Brănză de burduf, Caş, Cașcaval, Cârnați de oaie și vițel, Telemea de oaie, Urdă, Slănină afumată, Pastramă de porc, Pastramă de berbecuț, Cârnați de porc și vițel, Brânză de burduf în coajă de brad, Pastramă de vițel produse de FERMA ISTRATE – FUNDATA (Brașov)
  • Sirop de muguri de brad, Sirop din flori de soc, Dulceaţă de afine, Dulceaţă de zmeură, Dulceaţă de mure produs de FENECHIU (Covasna)
  • Smântănă și Brânză dulce produse de UNGUR DE PRELUCA (Maramureş)
  • Păstrăv afumat în cobză de brad "DOFTANA" (Prahova)
  • Cozonac DOMNESC (Botoşani)
  • Ţuică și magiun de prune Buzdugan (Argeş)
  • Salată ”Deltaica” cu icre de crap, cu icre de știucă, Pastramă  ”Deltaica” de crap argintiu, de somn, Sardeluță  ”Deltaica” marinată în ulei, ulei picant, Batog  ”Deltaica” de crap argintiu, de somn (Tulcea)
  • Caltaboș oltenesc, Jumări de porc, Cârnați din topor, Tobă țărănească, Cârnați cu ambâț, Slănină usturoiată, Carne afumată la garniță, Mușchi perpelit, Cârnați cu miroase de usturoi "Ca Altădată" (Vâlcea)
  • Scrumbie marinată , Zacuscă cu peşte, Salată de icre de crap, Salată de icre de ştiucă "VICTORIŢA" (Bucureşti)
  • Cârnaciori picanți, Cârnați de casă afumați, Pecie lungă afumată, Peștișor  afumat, Clisă afumată CORDIȘ (Sălaj)
  • Plăcintă cu dovleac, Plăcintă cu brânză (Constanţa)

Alte produse:

CEAIURI, ULEI, ESENŢE: Ulei esențial de lavandă, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui, Ulei presat din floarea soarelui (Bihor, Giurgiu, Vaslui)

Păpuși în costume populare, recondiționare de costume populare vechi, fețe de masa, diverse obiecte tradiționale (linguri, fuse, lăzi de zeste, potcoave) cu flori din foaie de pănuşi de porumb etc.

Mai multe