Poftiți la Festivalul Mucenicilor în Parcul Național din București

5 martie 2020 18:21   Național
Ultima actualizare:

În perioada 5 - 9 martie în Parcul Național din București are loc cel mai mare festival din România dedicat”Sărbătorii celor 40 de mucenici”. Click!îți spune ce te așteaptă la acest festival.

Mucenici copţi cu multă dibăcie şi migală şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, fierţi şi aromatizaţi cu scorţişoară şi lămâie, mucenici în toate formele şi pentru toate gusturile. Toți vor fi pregătiţi la acest târg, de către gospodine iscusite din toate zonele ţării, din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina și Dobrogea. Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul românilor, producătorii vor pregăti pentru vizitatori, zeci de mii de pahare de vin, pentru a respecta obiceiul de a bea 40 de pahare de vin. Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate ce conţin ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale.

Ce veți mai găsi la standurile târgului: dulciuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, toate preparate proaspete şi fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţii, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin şi ţuica fiartă şi cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere. Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.În târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate cu multă măiestrie de meșteri autentici. Cum în ultima zi a Festivalului Mucenicilor, pe 8 martie este Ziua Femeii, vizitatorii vor putea găsi cadouri deosebite pentru doamne și domnișoare: ii țesute manual, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe, tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Citiți și

De ce sunt mucenicii în forma cifrei 8

Sfintii 40 de mucenici. De ce se beau 44 de pahare cu vin?

Mai multe