Poliția Română e în doliu. Costică Ionescu, polițistul care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu, a murit de Covid

23 martie 2021 11:54   Național
Ultima actualizare:

Costică Ionescu, colonel în rezervă și fost şef al Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, cel care l-a prins pe asasinul cântăreţei Mihaela Runceanu, a murit de Covid-19. Tragedia s-a petrecut pe 22 martie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

Costică Ionescu (66 de ani), unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din București, s-a infectat cu noul coronavirus, după ce, pe 2 martie, a participat la o emisiune de televiziune.

Acesta a vorbit pe marginea intervenției de la Onești, când Gheorghe Moroșan le-a luat viața celor doi muncitori, iar colegii polițiști nu au fost în stare să intervină la timp.

Polițistul Costică Ionescu a murit internat la Marius Nasta

Nu s-a prezentat la medic de la primele semne ale bolii. Abia zilele tecute, a ajuns la Institutul de Pneumofziologie ”Marius Nasta” de urgență, cu probleme respiratorii, dar nu a mai putut fi salvat.  

Avea și diabet, astfel că organismul său nu putut lupta cu virusul. Cauza morții: insuficiență respiratorie.

”În seara asta a plecat spre cer nea Costică. Un om. Un om, care cu bune și cu rele, ca orice om, a însemnat mult în ceea ce a fost, este și va fi Serviciul Omoruri. Parcă i-am uitat tot numele, pentru că era nea Costică. Multe gânduri, cuvinte puține și un gol mare în suflet. Drum lin. Dumnezeu să-ți dea odihnă. Covid-19 nu iartă și nu discerne”, a scris Diana Sarca, purtătorul de cuvînt al Poliției Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Polițistul Costică Ionescu: ”Mi-am iubit meseria”

„Mi-am iubit meseria, mi-am iubit familia, acționam pur profesional”, a spunea colonelul în rezervă Costică Ionescu, pe 2 martie, la Antena 3.

Și a avut în carieră cazuri răsunătoare rezolvate. El l-a prins pe criminalul Mihaelei Runceanu, după 20 de ore de la săvârşirea aasasinatlui, fiind de serviciu în noaptea în care a fost ucisă.

Costică Ionescu, polițistul care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu și al lui Ioan Luchian Mihalea

„La ora 5 fără un sfert s-a anunţat cazul, iar la ora 23.00 am identificat autorul, dar nu l-am prins atunci. L-am prins a doua zi pe la 11.00-12.00. A fost identifcat de către un martor care ştia că îi aducea casete video Mihaelei şi am mers la el acasă unde locuia la o femeie. Cadavrul a fost descoperit de colega Mihaelei, Maria Sîmbeteanu. Ea şi poliţiştii au identificat-o. Mihaela o dăduse pe Maria afară din casă în noaptea respectivă şi, neavând unde să se ducă, a stat pe bancă în faţa unei poşte. Acolo au găsit-o miliţienii, iar către dimineaţa s-a întors în apartament şi a bătut la uşă. A simţit miros de fum, iar poliţiştii au spart uşa“,a povestit Costică Ionescu.

Tot el l-a dovedit și pe cel care i-a luat viața lui Ioan Luchian Mihalea.

Citește și: 

30 de ani fără Mihaela Runceanu. Criminalul ei este liber din 2006

26 de ani de când a fost ucis Ioan Luchian Mihalea. Criminalii sunt liberi

Mai multe