Poliţişti de frontieră prinşi la braconaj. Au dat bir cu fugiţii când i-au văzut pe colegii lor!

10 noiembrie 2011 11:12   Național
Ultima actualizare:

Cei trei poliţişti de frontieră au mers împreună cu un prieten la vânătoare în apropierea localităţii Golăeşti. Ghinionul lor a fost că aseară colegii lor au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic.

Iaşi: Poliţiştii de frontieră prinşi la braconaj au scăpat de dosar penal

Oamenii legii i-au identificat pe braconieri în apropierea localităţii Golăeşti şi, după ce au văzut că aceştia se îndreaptă într-o zonă împădurită pe fâşia de protecţia a frontierei de stat, au decis să-i urmărească. După aproximativ douăzeci de minute, vânătorii au fost identificaţi la o fermă din apropierea râului Prut, cu un porc mistreţ împuşcat lângă maşina staţionată. Când i-au văzut pe poliţişti, braconierii au demarat în trombă maşina, sperând să scape de aceştia.

Maşina lor a fost urmărită şi în scurt timp suspecţii au fost prinşi, identificaţi şi legitimaţi. Cei trei poliţişti de frontieră se numesc Iulian M., Constantin N. şi Mihai A., iar cea de-a patra persoană, Andrei V. Toţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj.

„Pe timpul cercetării evenimentului, în autoturismul mai sus menţionat au fost descoperite: trei arme de vânătoare, 43 cartuşe de vânătoare, 2 cuţite de vânătoare, ustensile de pescuit şi trusă accesorii, 2 lanterne, urme de sânge proaspăt şi fire de păr de animal sălbatic", menţionaează reprezentanţii IPJF

Află AICI ce sancţiuni riscă cei trei poliţişti

Mai multe