«Poliţiştilor le-a fost lene să vină să prindă hoţul!»

6 iunie 2014 15:04   Național
Ultima actualizare:

Degeaba dai o grămadă de bani să-ţi montezi camere de supraveghere pe proprietate, dacă atunci când vezi că hoţul dă spargere, suni la poliţie, iar oamenii legii nu vin să-l prindă. S-a întâmplat la Bârlad, unde poliţiştii au spus că nu pot interveni pentru că... li s-a terminat tura!

Este disperat! Un bărbat din oraşul Murgeni nu ştie ce să mai facă să scape de hoţul care i-a prădat magazinul de trei ori, în două săptămâni. I-a furat bani, marfă, alimente, tot ce i-a picat în mână.

Ca să îl prindă în fapt, Viorel Racoviţă şi-a montat la intrarea în magazin camere video pe care le supraveghea de acasă. Miercuri noaptea a văzut cum hoţul se chinuie să deschidă cu o rangă uşa de la intrarea magazinului.

A sunat imediat la poliţie, crezând că oamenii legii îl vor prinde în flagrant, având în vedere că sediul poliţiei se află la doar 200 de metri.

A rămas însă stupefiat! "Agentul Cristi Dorobăt mi-a spus că nu are pe cine trimite acolo, pentru că toţi şi-au terminat tura! Cum e posibil să nu meargă poliţia când se reclamă un furt în derulare?" a spus, revoltat, Viorel Racoviţă, pentru "Vremea Nouă". Mai mult, oamenii ştiu cine este hoţul: Dragoş Stan, un puşti de 13 ani, de etnie rromă, cu "ştate" vechi în ale furatului şi cunoscut de politişti.

"Mi-au spus că oricum nu au ce să-i facă hoţului, pentru că are 13 ani şi nu răspunde penal", a mai spus bărbatul, care este hotărât să depună plângere împotriva poliţiştilor.  

"Nu a fost direcţionat nici un echipaj de poliţie deoarece nu există posibilitatea de a păzi pe tot timpul nopţii magazinul"

Mihaela Straub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

Mai multe