Poluare masivă pe râul Olt

11 noiembrie 2015 16:24   Național
Ultima actualizare:

Apele râului Olt sunt masiv poluate cu kerosen, după ce o cisternă s-a răsturnat pe DN1, în dreptul localităţii braşovene Viştea de Jos. Specialiștii sunt la fața locului pentru a limita dezastrul, iar circulația rutieră a fost deviată.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov a anunţat, miercuri, 11 noiembrie, că a intervenit cu peste 3.000 kg de absorbant produse petroliere pentru a preveni poluarea cursurilor de apă din zonă, în urma răsturnării, pe DN1, a unei cisterne încărcate cu 25 de tone de kerosen, scrie Mediafax.

SGA Braşov a anunţat, într-un comunicat, că imediat după accidentul produs în dreptul localităţii braşovene Viştea de Jos a fost mobilizată o echipă de intervenţie formată din 15 angajaţi şi a fost trimis un autocamion încărcat cu 3.000 kg de absorbant pentru produse petroliere tip spill-sorb şi 250 de metri de baraj absorbant.

Marţi dimineaţă ( 10 noiembrie), în jurul orei 8.00, o autocisternă încarcată cu 25 de tone de kerosen, aparţinând firmei SC Treiro SRL Ilfov, s-a răsturnat într-un şanţ după ce şoferul acesteia nu a asigurat autovehiculul înainte de a coborî. Cisterna a luat-o la vale circa 50 m, apoi s-a răsturnat într-un şanţ.

Un echipaj cu apă şi spumă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov s-a deplasat la locul indicat pentru a izola zona, iar bornele cisternei au fost deconectate pentru a înlătura pericolul producerii unei explozii.

Accidentul s-a petrecut pe DN1 la kilometrul 255 + 500 metri, în dreptul localităţii Viştea de Jos, vinovatul fiind şoferul cisternei, un prahovean de 53 de ani.

Circulaţia rutieră a fost deviată pe DJ 104A prin oraşul Victoria, iar zona a fost izolată pe o distanţă de 300 de metri, până când cisterna a fost ridicată de o macara.

Mai multe