Pompierii tată și fiu: «E eroul meu şi i-am călcat pe urme»

23 aprilie 2021 19:55   Național
Ultima actualizare:

Crinel şi Laurenţiu Spătaru sunt doi pompieri, tată şi fiu, foşti colegi la Detaşamentul de Pompieri Motru, din judeţul Gorj. Fiul a învăţat tot ce ştie de la tatăl său şi acum va fi pompier chiar la unitatea unde tatăl a lucrat zeci de ani.

Acum, la 50 de ani, Crinel Spătaru a decis să se pensioneze şi spune cu mândrie că fiul său Laurenţiu i-a călcat pe urme. Este şi el pompier. De câteva ori, cei doi au mers împreună la intervenţii! „La sfârşitul lunii martie a acestui an am decis că a venit momentul să-i predau ştafeta fiului meu. La vârsta de 50 de ani, 30 petrecuţi în slujba semenilor, am hotărât să intru în familia pompierilor în rezervă. Sunt fericit că fiul meu a ales această meserie şi că am reprezentat un model pentru el. Cred că este visul oricărui părinte. I-am insuflat dragostea pentru oameni încă de când era mic şi niciodată nu am fost mai fericit ca în momentul în care mi-a spus: Tată, eu vreau să fiu pompier! Vreau să-mi ajut semenii, aşa cum o faci şi tu!”, a spus Crinel, vizibil emoţionat.

Au mers împreună la intervenţii

Fiul său, Laurenţiu, are 22 de ani şi o dorinţă acerbă de a-i călca pe urme. Cum era şi firesc, copilăria şi-a petrecut-o printre maşinile de pompieri, ştiind, încă de mic, denumirile autospecialelor de intervenţie şi specificul fiecăreia. „Visul meu a fost să particip la intervenţii alături de tatăl meu... şi s-a împlinit. Tata este eroul meu! Atunci când eram mic, eram fascinat când îmi povestea cum acţionează pompierii, cum luptă în fiecare secundă să-şi salveze semenii. Am ştiut, atunci, că asta voi face şi eu”, a afirmat tânărul pompier. „Mai avem cazuri în care copiii şi-au dorit foarte mult să fie pompieri, ca şi taţii lor, însă la familia Spătaru este frumos că au şi lucrat împreună, pe aceeaşi tură, la aceleaşi intervenţii”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

În ziua când Crinel s-a pensionat, fiul său i-a scris un mesaj foarte emoţionant: „Vreau sa ştii că datorită ţie am devenit omul care sunt acum, datorită efortului tău am făcut primii paşi în viaţă şi de asemenea primii ani spre cariera mea. Ţi-ai asumat foarte bine rolul de erou si mentor în viaţa mea, vreau să ştii că vei rămâne mereu eroul meu pompier.”.

Mai multe