Pompierul-erou

18 octombrie 2018 18:08   Național
Ultima actualizare:

Era în timpul liber şi nu avea echipamentul de salvare, dar a intrat în flăcări pentru a salva o femeie. Sublocotenentul Lucian Drăghici, coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi, şi-a riscat viaţa, fiind declarat un adevărat erou.

Sublocotenentul Lucian Drăghici a ales cariera de pompier în urmă cu 11 ani, când a păşit cu hotărâre în instituţie. Serios şi foarte bine pregătit, a devenit  coordonatorul salvatorilor SMURD din judeţul Mehedinţi. Sâmbătă, 13 octombrie, aflându-se în timpul liber, împreună cu un prieten, a fost omul potrivit la locul potrivit. Pompierul se afla lângă un bloc în care s-a produs o explozie a unei butelii, în urma căreia a izbucnit un incendiu. Când a auzit explozia şi a văzut apoi pe asfalt bucăţi de geamuri, a conştientizat pericolul şi a urcat în apartamentul care ardea. A acţionat prompt, împiedicând propagarea focului la întregul apartament, după ce s-a asigurat că victima, o femeie în vârstă de circa 34 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feţei şi braţelor, este în afara oricărui pericol. Pentru persoana salvată, dar şi pentru colegii lui, şi pentru mehedinţeni, sublocotenentul a devenit erou.

Drăghici (41 de ani) este căsătorit cu Georgeta şi are două fete. Familist convins şi prieten de încredere, el este un exemplu pentru colegii săi, cărora a reuşit să le insufle că precizia, curajul şi determinarea sunt esenţiale în misiunile de salvare. Potrivit ISU Mehedinţi, voluntarilor a încercat să le transmită sentimentul solidarităţii, dragostea pentru semeni, pregătindu-i pentru situaţiile în care pot deveni îngerii păzitori ai unor persoane care riscă să piardă tot, însă o secundă le poate reda bucuria de a trăi - şansa unui nou început. 

Mai multe