Ponta a plagiat o scenă dintr-un serial celebru la dezbatere?

12 noiembrie 2014 8:35   Național
Ultima actualizare:

Marţi seară, a avut loc prima dezbatere dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, cei doi candidaţi la prezidenţiale.

Un moment care a atras atenţia a fost cel în care Ponta i-a cerut lui Iohannis să îi ceară scuze soţiei sale, Daciana Sârbu. 

"Soţia mea e în platou. Ăsta e ziarul dvs. de promovare - ACL, România lucrului bine făcut... «Ponta şi Daciana au comis falsuri prin omisiune». Mi-aţi depus plângere penală împotriva soţiei. Pot să vă rog să-i cereţi scuze soţiei mele? Că nu are nicio vină", a spus Ponta la un moment dat.Iohannis nu a vfrut să răspundă cererii candidatului PSD, aşa că Ponta a insistat: "Puteţi să cereţi scuze soţiei mele?".

În acel moment, Iohannis i-a răspuns: "Imediat ce vă cereţi scuze în numele echipei dvs. că m-aţi făcut vânzător de copii şi traficant de organe, că nu sunt un bun român... imediat îmi voi cere şi eu scuze pentru afirmaţiile din gazetă".Politologul Antonio Momoc a comentat, pe Facebook, că Ponta a apelat la un truc şi a copiat o scenă din serialul "House of Cards", cu Kevin Spacey. Momoc a subliniat că Iohannis a părut nepregătit pe lângă contracandidatul său. 

"Ponta a plagiat scena din House of Cards în care îi solicită oponentului să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă. În film, congresmenul care a apelat la truc a pierdut dezbaterea pentru că oponentul a replicat că nu e moral să îşi folosească soţia. Iohannis nu a văzut serialul şi şi-a cerut scuze. În film se confruntau doi politicieni. În seara asta s-au confruntat un politician uns cu toate alifiile, gata să-şi folosească soţia pentru a câştiga şi un primar cu discurs de administrator, presărat cu prea puţine atacuri. Chiar dacă a plagiat lovitura, Ponta a dat impresia că s-a pregatit mai bine pentru dezbatere“, a spus Momoc.

Mai multe