Ponta: «Diaconescu nu are nici un ban pentru Oltchim»

24 septembrie 2012 16:01   Național
Ultima actualizare:

Românii s-au uitat buimaci la televizor şi nu au înţeles nimic. Are sau nu are Dan Diaconescu banii cu care să salveze combinatul Oltchim? El zice că are bănetul, dar premierul spune că nu are nici un leu.

Dan Diaconescu a venit ieri, la ora 10, la Ministerul Economiei, când era programată semnarea contractului de cumpărare a acţiunilor Oltchim.

A spus că are cei 45 de milioane de euro cu care să plătească şi încă 2 miliarde de euro cu care să repornească producţia.

A ieşit după puţin timp, fără să semneze actele.

"Îl somez pe domnul premier Victor Ponta să semneze contractul de privatizare.

Să nu mai folosească şiretlicul de astăzi (n.r. ieri), să vină cu un contract cu puncte-puncte, spaţii goale şi fără paragrafe, fără anexe.

Îl somez pe Ponta să-mi dea acţiunile pentru că eu am plătit deja, am garantat banii, am blocat banii pentru acest proiect, 45 de milioane de euro m-a costat ca să demonstrez o escrocherie a politicienilor din actuala clasă politică, falimentarea Oltchimului", a motivat patronul OTV.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător, Dan Diaconescu, nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar.

Premierul a spus că, prin refuzul de a semna contractul pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu a dovedit că nu are bani.

Activitatea de la Oltchim este oprită din luna august

În plin scandal, Dan Diaconescu a plecat din ţară, ieri, în jurul orei 17.00, cu destinaţia München, Germania.

Avocaţii lui au anunţat că patronul OTV se va întoarce miercuri.

Licitaţia a fost un show marca OTV

Licitaţie în direct, un show marca OTV, vinerea trecută.

Dan Diaconescu a fost fericit când a fost desemnat câştigător (foto: mediafax)

Au fost patru oferte de cumpărare a acţiunilor Oltchim deţinute de stat, 54,8% din capitalul social.

Printre competitori de marcă s-a numărat şi Dan Diaconescu care a oferit cea mai mare sumă, 203 milioane de lei (circa 46 de milioane de euro) şi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei.

Mai multe