Ponta: «Diaconescu nu are niciun leu. Privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor»

24 septembrie 2012 12:45   Național
Ultima actualizare:

Premierul României, Victor Ponta, a declarat astăzi că se îndoieşte de faptul că Dan Diaconescu deţine cei 46 de milioane de euro pentru orivatizarea Oltchim.

Ponta a subliniat faptul că, atunci când se va demonstra că Diaconescu nu are bani, se va căuta un investitor serios, care să salveze combinatul.

"După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a activa ca acţionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba măsurile pentru a menţine combinatul şi pentru a intra într-o procedură specială prin care să se salveze locurile de muncă, urmând a se găsi un investitor serios.

Diaconescu nu are cei 46 de milioane de lei, la fel cum nu are nici banii pentru cumpărarea Arpechim. Interesul a fost să nu vină un alt investitor care să caute în trecut şi să găsească toate afacerile murdare. Videanu a hoţul hoţilor. Au vrut doar să încurce lucrurile la Oltchim"

Premierul susţine că, în spatele acestei afaceri stă Adriean Videanu, care a dorit în acest fel să acopere fraudele făcute de PDL la combinatul Oltchim.

Mai multe