Ponta schimbă componența guvernului după dezastrul din alegeri

8 decembrie 2014 12:40   Național
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunțat că săptămâna viitoare va propune parlamentului o nouă structură a guvernului. Acesta a precizat că înainte de anunțul în plen propunerile pentru noul cabinet vor fi discutate și analizate în cadrul grupurilor parlamentare și în comitetul executiv național al PSD.

Eșecul răsunător din alegeri a făcut ca Victor Ponta să fie contestat atât în interiorul partidului, cât și în guvern. Pentru a da un semnal că premierul a învățat din greșelile candidatului, Victor Ponta e decis să remanieze cabinetul pe care îl conduce. Astfel, executivul va avea altă față de lunea viitoare, când parlamentul va primi o nouă structură a cabinetului Ponta.

„Am discutat cu colegii din PSD și i-am informat despre discuțiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC și PLR, privind restructurarea guvernului, discuțiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului”, a anunțat Victor Ponta, după ședința Biroului Permanent Național al PSD, citat de Mediafax. Ponta a mai precizat că duminică după-amiază va avea loc ședința Comitetului Executiv Național al partidului precum și o întâlnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv.

Deși a anunțat că își va prezenta demisia dacă numele său va fi târât în scandalul votului din diaspora, premierul nu a anunțat încă dacă va mai face parte sau nu din noul cabinet.

Mai multe