Ponta și Oprea, ceartă pe salariile demnitarilor

10 iulie 2015 21:15   Național
Ultima actualizare:

Majorarea salariilor înalților demnitari, votată în ședința de Guvern de miercuri în lipsa premierului Victor Ponta, agită apele în coaliția de guvernare.

În timp ce prim-ministrul Victor Ponta a condamnat în termeni fermi gestul lui Gabriel Oprea, căruia i-a cedat funcția de premier în timpul recuperării sale medicale, șeful UNPR susține că propunerea de majorare îi aparține chiar lui Ponta. „Proiectul de ordonanță a fost făcut la Ministerul Muncii, ideea aparținând Guvernului și lui Victor Ponta. Miercuri dimineața, când a venit la Guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanța, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că șeful statului își va arăta susținerea față de adoptarea actului normativ”, a spus Oprea, citat de Mediafax. În replică, Ponta spune că în acea dimineață și-a exprimat o opoziție fermă pentru acest proiect, precizând că e de acord cu creșterea indemnizațiilor concomitent cu indexarea salariilor bugetarilor. Premierul a atacat „ordonanța Oprea”, care prevede triplarea indemnizațiilor președintelui, premierului, președinților Parlamentului și șefilor de servicii de informații. În final, Ponta a precizat că miercurea viitoare va fi adoptată o altă ordonanţă.

Și-a lăsat barbă după un pariu

Victor Ponta a făcut lumină în privinţa bărbii cu care s-a întors din Turcia. Premierul a declarat că nu a intenționat să-și schimbe înfățișarea, ci să respecte un pariu. „Înainte de a pleca din țară i-am spus domnului ministru Rus, în tradiția unor alți oameni politici cunoscuți, că îmi las barbă și nu mă mai rad până se aprobă masterplanul (n.r.: strategia de investiţii în domeniul transporturilor pentru perioada 2014 - 2030)”, a spus Ponta. Documentul la care face referire premierul s-a aprobat ieri, la Palatul Victoria, aşa că premierul s-a prezentat ieri proaspăt bărbierit.  

Mai multe