Poți divorța! Iată în ce condiții te desparți cu acte în plină pandemie de coronavirus!
Pandemia de coronavirus dăunează vieţii de cuplu. Statul în casă zi de zi, unul cu altul, aprinde certurile. În SUA, spre exemplu, tot mai mulţi soţi cer divorţul. Și în România, poți divorța. Iată în ce condiții te desparți cu acte în plină pandemie de coronavirus!
Pandemia de coronavirus şi autoizolarea pun la încercare cuplurile căsătorite. Nevoiţi să petreacă mult timp împreună, tot mai mulţi soţi descoperă că nu le mai place atât de mult de partenerul de viaţă şi cer separarea.
Spre exemplu, avocații SUA spun că tot mai mulți soţi cer divorţul și că numărul solicitărilor a crescut cu 50%.
„Oamenii, care au avut, până acum, un program foarte încărcat, sunt brusc izolaţi împreună, într-un moment de nelinişte maximă”, spune William D. Zabel, un celebru avocat din New York, printre ai cărui clienţi se află miliardarul George Soros sau vedeta de radio Howard Stern.
Avocatul drian Culculis explică faptul că și în România există astfel de situații, doar că separările oficale se pot face în plină pandemie doar la notariat, din cauza faptului că starea de urgență a suspendat procesele civile.
”În instanță nu se mai poate divorța, deocamdată, doar la notariate se poate. În mod normal, acestea ar trebui să fie deschise”, ne-a declarat Cuculis.
În fapt, puțini notari au ales să-și mai dețină cabinetele deschise.
Și înainte de pandemia de coronavirus, divorţul era un fenomen social tot mai prezent în țara noastră. La începutul anului trecut, satistica arăta că 1 din 4 cupluri se despărțeau oficial.
În China, birourile de divorțuri au fost luate cu asalt după pandemia de coronavirus
Oficiile chineze care primeau cereri de divorț au fost luate cu asalt imediat după ce s-a încheiat perioada de carantină și au revenit la programul normal.
Aceste birouri au fost închise timp de o lună, iar pe 1 martie, când s-au redeschis, numărul maxim de cereri pe care îl puteau procesa într-o zi a fost cu mult depășit.
„Întreaga societate este supusă unei mari presiuni, ca urmare şi persoanele aflate într-o relație, cele care au familie sunt deosebit de stresate. Numărul cuplurilor care se despart va creşte, este vorba despre acele cupluri care au avut conflicte şi în trecut și care nu mai suportă această atmosferă”, a atras atenția psihologul german Peter Walschburger, într-un interviu acordat Agenţiei de presă Interfax, acordat zielele trecute.
Au crescut cazurile de violență în familie
De asemenea, în Italia, a crescut îngrijorarea cu privire la violența domestică, după traiul în doi, permanent, zi de zi, între patru pereți.
Organizațiile care se ocupă de violența domestică au înaintat o scrisoare deschisă pe 14 martie către Ministerul Egalității de Șanse prin care au cerut mai multe resurse pentru victime în această perioadă, potrivit publicației Corriere della Sera. Italienii au la dispoziție un număr de urgență pentru astfel de cazuri.
În Marea Britanie, apelurile către linia telefonică pentru abuzuri au crescut cu 65% în această perioadă.
În București, primarul Gabriela Firea a deschis pe 2 aprilie un centru pentru victimele violenței domestice, cu 100 de locuri, după ce închisese unul anul trecut.
Citește și:
https://www.click.ro/vedete/celebritati/cele-mai-scumpe-cinci-divorturi-din-lume