Poveste emoționantă. A născut în timp ce era la cules de zmeură, pe munte

1 august 2016 8:19   Național
Ultima actualizare:

O tânără de 20 de ani din comuna hunedoreană Baru a născut un băiețel, duminică seara, în timp ce se afla pe munte, în Valea Lupului, la cules de zmeură, potrivit Mediafax. Fata a fost coborâtă pe targă de un echipaj SMURD.

Iliuţă Toma, de 27 de ani, tatăl micuţului, a declarat, duminică, că împreună cu soţia sa au plecat în jurul orei 14.00 la cules de zmeură. Potrivit bărbatului, soţia sa, Suzana, nu a prezentat nici un semn care să le dea de gândit că se apropie momentul naşterii.

„M-am speriat pentru că eu nu ştiam ce să fac, dar m-au ajutat domnii de acolo (de la 112 – n.r.) prin telefon şi a dat Dumnezeu şi au scăpat cu bine amândoi”, a povestit Iliuţă, tatăl copilului.

Cum tânăra de 20 de ani a născut pe munte, a fost nevoie de intervenţia SMURD. Primarul comunei Baru, Daniel Răducanu, a apelat şi el la un prieten cu o maşină de teren şi au plecat spre locul în care femeia a născut pentru a oferi sprijin acesteia şi paramedicilor SMURD.

„Am sunat un prieten cu maşină de teren şi am plecat spre munte. Ştiam că e o zonă greu accesibilă şi m-am gândit că e nevoie de ajutor”, a declarat, duminică seara, primarul comunei Baru.

Potrivit acestuia, echipajul SMURD a urcat pe jos timp de două ore până a ajuns la locul unde femeia a născut. La întoarcere, cea mai mare parte a drumului de munte a fost parcursă tot pe jos, paramedicii transportând femeia pe targă.

Primarul spune că intervenţia a fost una emoţionantă, cei din echipajul SMURD folosindu-şi tricourile pentru mamă şi micuţ.

Suzana Toma a fost transportată la spitalul din Haţeg.

Mai multe