Povestea hackerului din Constanţa condamnat în Cuba pentru clonare de carduri. A furat codurile de pe 582 de carduri

23 mai 2021 18:55   Național
Ultima actualizare:

Un haker din Constanța a fost condamnat în Cuba pentru clonare de carduri. El urmează să execute o pedeapsă de 7 ani de închisoare într-un penitenciar din România. A furat codurile PAN de pe 582 de carduri. Apoi, în doar câteva zile, a reușit să cloneze 54 de carduri și a făcut cu ele aproape 100 de operațiuni bancare.

Autoritățile din Cuba l-au acuzat pe Sebastian Coman de mai multe infracțiuni, ca falsificare de documente bancare și comerciale ca mijloc pentru comiterea unui furt cu folosirea forței, ambele în formă continuată, scrie Replicaonline.

Anchetatorii au descoperit ca în urmă cu patru ani, in perioada 11-16 iunie 2017, Sebastian Coman împreună cu un alt român, în timp ce se aflau în Santiago de Cuba, au obținut numerele PAN (de obicei constă în 16 cifre și determină rețeaua bancară n.r.) de pe 582 de carduri. Apoi, cu un skimmer au reușit să copeze datele de pe benzile magnetice a 52 de carduri care nu erau personalizate corespunzător și le-au clonat. Cu aceste clone au făcut aproape 100 de operațiuni bancare la ATM-uri situate în municipiul și provincia Santiago de Cuba cauzând un prejudiciu total în valoare de 16.325,25 de dolari.

Sebastian Coman, aflat acum într-un centru de detenție din Cuba va fi transferat în România pentru executarea pedepsei.

Citește și:Hacker asasinat ca-n filmele cu gangsteri

Hacker român bănuit că a spart serverele NASA

Mai multe