Povestea rochiei de mireasă a Alinei Binder. Cum arată a doua ținută a soției lui Nicolae

30 septembrie 2018 17:00   Național
Ultima actualizare:

Cununia religioasă a fostului Principe Nicolae cu Alina Binder a impresionat prin simplitate și eleganță. Întreaga ținută a miresei, cu rochia simplă, voalul lung și diadema discretă, a amintit de nunțile regale la care am asistat cu toții fascinați în ultimii ani.

Rochia Alinei Binder de la cununia religioasă a fost exact așa cum a promis soția fostului Principe Nicolae, simplă, cu discrete accente tradiționale românești. O creație Parlor, rochia cu spatele gol și mâneci lungi a fost vedeta ceremoniei de la Biserica Sf. Ilie din Sinaia.

”În procesul de creație am căutat surse de inspirație și referințe istorice atât în ținutele tradiționale purtate în România rurală a anilor trecuți, cât și în rochiile de mireasă occidentale purtate de regalități”, a explicat creatoarea rochiei.

Pentru broderia rochiei, designerul a reinterpretat elemente din portul tradițional al bunicii Alinei. Ținuta a fost creată din materiale nobile, 14 m de mătase, iar voalul din 4 metri de tulle de mătase, brodat manual cu flori de câmp, preferatele miresei.

A doua rochie, pe care Alina o va purta la petrecere și, cel mai important, la valsul mirilor, este una fluidă, plisată manual, de asemenea cu spatele gol, la fel ca rochia de la cununia religioasă.

Mai multe