Povestea româncei care a trăit 20 de ani cu fratele geamăn în pântece! Medicii se chinuie să o țină în viață

16 februarie 2017 7:21   Național
Ultima actualizare:

O tânără de 20 de ani a trăit până acum purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul, embrionul s-a transformat într-o tumoră care i-a distrus sistemul imunita și a dus la declanșarea encefalitei autoimune. Fata este în comă de două luni, iar singura ei șansă este trasferul la o clinică din străinătate.

Teodora Tudose are 20 de ani şi este o studentă de 10 la Drept. O boală cruntă i-a distrus peste noapte viața. În toamna anului trecut, Teodora s-a plâns de dureri de cap şi stări de confuzie. A fost dusă mai întâi la Spitalul Floreasca, iar mai apoi la Elias. Diagnosticul este crunt. Teodora suferă de o boală rară: encefalită autoimună. De atunci medicii se chinuie să o ţină în viaţă, relatează Digi24. Sunt doar 1.000 de cazuri de acest gen în toată lumea.

 „Este o boală identificată în ultimii 10 ani, este practic un proces de inflamaţie a creierului ca urmare a unei agresiuni declanşate de propriul sistem imun”, a declara Cristina Panea, medic primar neurolo la Spital Elias.

Medicii au descoperit că Teodora Tudose a trăit timp de 20 de ani purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn, care cu timpul s-a dezvoltat ca o tumoră ce i-a distrus fetei întreg sistemul imunitar. Așa s-a declanțat și boala. Tânăra a fost operată anul trecut, doctoruii i-au îndepărtat chistul, dar războiul cu boala e departe de a fi câștigat.

„roblema nu este a lipsei tratamentului în sine, problema este a severităţii cazului care impune nişte îngrijiri speciale. Părinţii spun că singura şansă a Teodorei este să ajungă la o clinică specializată în neurologie din străinătate”, a mai spus dr. Panea.

Pentru că numai transportul ar costa în jur de 15.000 de euro, colegii Teodorei au început o campanie de strângere de fonduri. Părinții Teodorei își doresc ca tânăra să ajungă la o clinică din Viena, acolo unde șansele ei de supraviețuire sunt mai mari.

Mai multe