Povestea tristă a fetiţelor din Iaşi intoxicate cu dezinfectant de oi. Una din micuţe a fost dată în plasament

16 iunie 2021 8:49   Național
Ultima actualizare:

Cele trei fetiţe de 6, 9 şi 11 ani din comuna Ţibăneşti (Iaşi), intoxicate recent cu dezinfectant de oi, au fost externate de la Spitalul de Copii Sfânta Maria, dar problemele lor nu s-au terminat. Povestea copilelor salvate de la moarte pare un scenariu de film.

Trei micuţe din satul Văleni (comuna Ţibăneşti) au fost internate în spital pe 5 iunie, în stare gravă, după ce două dintre ele au fost spălate pe cap cu dezinfectant pentru oi, iar a treia s-a şters pe faţă cu prosopul folosit de acestea.

Episodul s-a consumat în satul Jigoreni, din aceeaşi comună. Copilele de 6, 9 şi 11 ani se aflau în vizită la bunica lor, Silvica Grigorescu, mama lui Cătălin. Bătrâna a vrut să le scape pe fetiţele cele mici de păduchi. Beată, femeia a utilizat Tomoxan, o soluţie toxică, de uz veterinar. Norocul copilelor a fost că a venit acasă Cătălin Grigorescu, tatăl lor, le-a găsit plângând şi a sunat la 112. 

Mama, chemată din Germania

După ce elevele au fost declarate vindecate şi au plecat de la Spitalul de ­Copii Sfânta Maria din Iaşi, autorităţile le-au despărţit iar amănuntele sunt şocante. Cele două fetiţe mai mici, de 6 şi 9 ani, surori doar după mamă, au fost date acesteia în îngrijire. Femeia se numeşte Mădălina Dorohoi, are 25 de ani şi s-a întors la copii după ce a fost chemată de autorităţi din Germania, unde era la muncă. Mama şi cele două fetiţe locuiesc într-o casă închiriată. 

A treia copilă, cea mai mare, de 11 ani, a fost dată în plasament. Cătălin Grigorescu, tatăl ei, nu este de acord şi a cerut autorităţilor anularea măsurii şi încredinţarea fetei. Autorităţile au refuzat însă şi spun că legea nu permite încredinţarea copilului către tată, dacă acesta a făcut închisoare pentru fapte cu violenţă şi dacă nu este cunoscută mama.

”Fata de 11 ani a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce a fost externată”, a declarat, pentru bzi.ro, Tiberiu Bantaş, de la Direcţia pentru Protecţia Coplilului Iaşi. 

«Nu pot să dorm noaptea»

Tatăl nu se lasă însă şi e decis să-şi crească singur fetiţa. ”Mama fetei ne-a părăsit când cea mică avea doar 8 luni. Eu o iubesc din tot sufletul şi am avut grijă de ea mereu. Am rămas singur cu un bebeluş, dar părinţii mei m-au ajutat să o cresc. Voi merge chiar astăzi la Iaşi, unde voi depune toate actele necesare în care să demonstrez că pot să am grijă de fată. O iubesc şi o vreau acasă. Nu pot să dorm noaptea, că mă gândesc doar la ea. Fata mea a fost în plasament la părinţii mei, deoarece eu am fost arestat”, a spus Cătălin Grigorescu. El a mai dezvăluit că a divorţat de Mădălina, mama celorlalte două fetiţe, care are acum o relaţie cu fratele lui.

Mai multe