Povestea unui migrant din India ajuns să doarmă pe străzi în Alexandria. Venise să câștige o pâine pentru copiii săi

25 mai 2021 11:34   Național
Ultima actualizare:

A venit din India, în Brașov, să câștige o pâine pentru cei doi copii ai săi, rămași acasă. A ajuns însă pe străzi, la mila trecătorilor din Alexandria. Nu știe unde este și nici ce să facă în continuare. Aceasta este povestea lui Ajay Kumar, un migrant indian care trăiește de pe o zi pe alta, în România, ducând dorul familiei lăsate în urmă

În ultmii ani, tot mai mulți migranți din țările afectate de sărăcie, ajung în țara noastră. Unii vin cu forme legale, alții ajung în containere sau TIR-uri, încercând să fugă în vestul Europei pentru o viață mai bună. Ajay Kumar este unul dintre cei care au venit să muncească în România, legal, potrivit impactnews24.ro.

Povestea migrantului din India care a ajuns pe străzi, în Alexandria

Ajay Kumar este tatăl a doi copii și a parcurs aproape 6.000 de kilometri pentru a câștiga o pâine în România. A plecat din India cu un permis de muncă emis începând cu luna august 2020, pentru o firmă din Brasov. A lucrat la asfaltări până acum o lună, cand compania respectivă a fost nevoită să facă restructurări din cauza problemelor financiare. Nu se știe cum, bărbatul a ajuns să doarmă pe străzile din Alexandria, județul Teleorman.

Aici a fost tratat în batjocură și bătur de polițiștii locali, scriu jurnaliștii impactnews24.ro.

Omul și-a făcut un culcuș pe o bancă din parcul central din Alexandria, chiar în fața mănăstirii Sfantul Alexandru, simbolul orașului.

De cateva zile cerșește bani oamenilor din Alexandria pentru a-și putea cumpara un pateu de la non-stop. Cu toate acestea, omul nu este supărat pe români. Spune că își dorește să muncească în continuare la noi în țară, pentru că în India nu poate să-și întrețină familia.

Are permis de muncă valabil până în august 2021 și este dispus să munceasca în orice domeniu.

Jurnaliștii din Alexandria i-au adus omului alimente, câteva haine noi și o pătură care să-i țină de cald.

El e «tată» pentru 17 copii orfani

Mai multe