Prăjitură cu piersici şi zahăr ars

10 octombrie 2012 15:03   Național
Ultima actualizare:

Ingrediente: 7 piersici potrivite, 1 cană zahăr plus 5 linguri zahăr, ¾ pachet de margarină. Pentru pandişpan: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, coaja rasă de la o lămâie, 1 esenţă de portocală.

Cum se prepară: mai întâi am pus o cană de zahăr pe mijlocul tăvii, am aşezat-o pe flacără şi l-am caramelizat. L-am întins uniform pe tot fundul tăvii şi am lăsat să se întărească. Piersicile le-am spălat, le-am tăiat pe jumătate şi le-am scos sâmburii, după care le-am tăiat felii nu foarte subţiri. Am uns tava cu caramel cu toată margarina. O să rămână multă pe fund, dar nu are nimic.

Am aşezat feliile de piersici şi le-am presărat cu cinci linguri de zahăr. Am introdus tava la cuptor pentru 15 minute. Pentru pandişpan, am bătut albuşurile spumă tare, am adăugat zahărul şi am bătut până s-a topit. Am adăugat gălbenuşurile treptat, coaja de lămâie şi esenţa. Am pus făina pe toată suprafaţa şi am încorporat-o uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.

Am turnat pandişpanul peste piersici şi am netezit. Am introdus din nou tava la cuptor până pandişpanul s-a rumenit bine deasupra. Am scos tava din cuptor, am desprins uşor de pe margini cu un cuţit şi am răsturnat-o pe o tava  mai mare. Am lăsat-o să se răcească şi am tăiat-o bucăţi.

Mai multe reţete găseşti pe www.retetelemarianei.ro

Mai multe