Pregăteşte-ți copilul pentru şcoală cu o vizită amuzantă la muzeu!

3 septembrie 2019 19:33   Național
Ultima actualizare:

Trecem în fiecare zi pe lângă clădiri încărcate de istorie, dar oare câţi dintre noi ne-am propus să le descoperim cu adevărat? Pentru că e încă vacanţă, vă dăm o idee de petrecut timpul în Bucureşti: să vizitaţi împreună cu copilul două muzee fascinante. Vor fi câteva ore distractive, dar şi educative, care îl vor pregăti, uşor-uşor, şi pentru începutul anului şcolar.

Nu există bucureştean care să nu ştie unde este Foişorul de Foc. O bucată de istorie la intersecţia Bulevardului Ferdinand I cu Strada Traian. Preţ de patru decenii, începând cu anul 1892, a fost „inima” activităţii pompierilor din Capitală: de aici se anunţau incendiile, de aici se supravegheau posturile de pompieri. Ce-ar fi să-ţi iei copilul de mână şi să-l duci la muzeul pe care îl găzduieşte acum Foişorul de Foc?

Este o adevărată lecţie de istorie, dar poate fi şi o lecţie de viaţă dacă îi vorbeşti despre curajul şi devotamentul pompierilor care au salvat mii de vieţi în revoluţii, războaie sau momente când natura s-a dezlănţuit. Sunt expuse uniforme de epocă, echipamente mai puţin cunoscute de stingere a incendiilor, documente şi scrisori, steaguri şi diplome care, cu siguranţă, îi vor fascina pe cei mici. Muzeul se poate vizita zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. O vizită la fel de educativă este şi cea la Muzeul CFR. Clădirea cu intrare din Calea Griviţei adăposteşte o mulţime de exponate de profil. Micuţii vizitatori vor rămâne nemişcaţi în faţa spectaculoasei diorame, piesa de rezistenţă a muzeului inaugurat la 10 iunie 1939, sub denumirea de Muzeul Ceferiştilor. Diorama are 14 m lungime şi 4 m lăţime, iar traseul feroviar parcurge zone de câmpie, zone de dealuri, dar şi porţiuni dificile specifice zonelor montane, cu tuneluri şi poduri. Veţi putea descoperi, plimbându-vă prin sălile muzeului, modele de şine, machete ale locomotivelor construite în România, uniforme ale angajaţilor de la Căile Ferate Române, dar şi biroul celebrului inginer Anghel Saligny.

Programul cultural “Destination: Bucharest” este desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Mai multe