Premieră în justiția din Valencia: Condamnare pe viață pentru un român care și-a ucis copilul

22 aprilie 2021 15:49   Național
Ultima actualizare:

I-a curmat propriului copil și pentru fapta sa va sta după gratii toată viața. Este condamnarea primită de un român în Spania, acolo unde s-a petrecut abominabila faptă.

Condamnarea pe viață a românului Laurențiu Mihai (33 ani) este și o premieră pentru justiiția din provincia spaniolă Valencia. În urma unui proces lung, bărbatul și-a primit pedeapsa pentru că și-a măcelărit propriul copil, o fetiță de 2 ani.  

Grozăvia a avut loc pe 12 noiembrie 2018 în Alzira, un orășel din provincia spaniolă Valencia. Laurențiu Mihai avea problem în căsnicie, iar soția l-a amenințat în mai multe rânduri că va divorța. În ciuda opoziției bărbatului, ea și-a dus planul până la capăt și a intentat un proces de divorț, scrie ziare.com.

I-a tăiat gâtul fetiței, a poi a sărit de la etaj       

Furios că femeia a contactat un avocat pentru a o ajuta în problema divorțului, românul nu a mai judecat câteva clipe. A luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat fără milă gâtul copilului, în timp ce acesta se juca în casă. A realizat imediat ce faptă cumplită a comis și a decis să-și pună și el capăt vieții. A sărit de la etaj, însă a supraviețuit pentru că a căzut pe o mașină și s-a ales doar cu câteva coaste rupte.

A urmat un proces lung care a culminat cu condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru Laurențiu Mihai, în ciuda faptului că avocații săi au încercat să acrediteze ideea că a suferit o tulburare psihică. Judecătorul nu a ținut cont de declarațiile apărării, astfel că românul a fost acuzat că și-a ucis fiica pentru a-și distruge soția, provocându-i o traumă psihică gravă și un prejudiciu ireparabil.  

Verdictul magistraților reprezintă o premieră pentru justiția din Valencia. Presa spaniolă scrie că un astfel de verdict s-ar da în cazul uciderii regelui sau a moștenitorului tronului Spaniei, în cazurile de genocid sau crime contra umanității, crime contra șefilor unui stat străin pe teritoriul Valenciei sau în cazul unor asasinate de o gravitate excepțională. 

Citește și:

Criminal român condamnat în Spania la 22 de ani de închisoare, adus în ţară cu un avion militar

Un român a îngrozit Spania de Revelion. Şi-a ucis soţia, în faţa copiilor, apoi s-a sinucis

Mai multe