Premierul cere demisia lui Carmen Dan: „N-am ce lucra cu un ministru care mă minte”

10 ianuarie 2018 22:55   Național
Ultima actualizare:

Zilele lui Carmen Dan, ca ministru de Interne, sunt numărate. Premierul Mihai Tudose a declarat că nu dorește să aibă în echipă un ministru „care-l minte în halul ăsta”. Prim-ministrul a spus că este dispus să accepte demisia lui Carmen Dan.

Conform Știri pe surse, ministrul de Interne l-ar fi mințit pe premierul Tudose în legătură cu dorința noului șef al Poliției Române de a accepta funcția, după ce Carmen Dan a anunțat demiterea lui Bogdan Despescu. Mihai Tudose nu înțelege nici el de ce ministrul de Interne a decis să-i atace pe cei de la serviciul Omoruri, și nu pe cei de la Poliția Rutieră:

"Dacă eram ministru de Interne, îi dădeam pe toți afară din Minister. Măsuri de genul acesta de tăiat cu barda instantaneu au mai fost. A fost cazul Perla, când a fost demis șeful Poliției Capitalei. A fost cazul studentei japoneze. Sub imperiul momentului, te revolți. Când afli că făptuitorul e polițist, revolta ajunge la paroxism. Am aflat că propunerea de înlocuire a șefului poliției nu dorește funcția, că o refuză. Nu puteam să las poliția fără șef în acest moment", a declarat Tudose.

"Am să vă dezvălui supărarea mea față de doamna ministru. Am întrebat-o dacă omul acela dorește funcția. A zis că își dorește. L-am sunat pe om. A fost un om din media care a asistat la discuții, domnul Bogdan Chirieac. Răspunsul lui a fost exact așa: Domnule prim-ministru, permiteți să raportez, în cursul dimineții m-am prezentat la doamna ministru cu un raport că nu-mi doresc această funcție. Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. A spus că e dispusă să demisioneze, eu i-am spus că o accept. Dacă va fi lăsată, își va da demisia", a mai adăugat premierul.

Mai multe