Premierul Florin Cîțu atacă funcționarii din Ministerul Sănătății după incendiul de la Matei Balș. Le cere să iasă din birouri altfel pleacă acasă

29 ianuarie 2021 15:27   Național
Ultima actualizare:

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că intervenția salvatorilor în cazul incendiului de la Spitalul”Matei Balș” din București s-a desfășurat fără probleme, iar 53 de pacienți din pavilionul care a luat foc au fost mutați. Cinci  pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Institutul”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Florin Cîțu a avut o reacție despre incendiu după ședința de Guvern și a acuzat că mare parte din banii alocați până acum în Sănătate nu s-au dus pe investiții ci pe cheltuieli colaterale.

Declarații Florin Cîțu

-A fost declanşat planul roşu şi din acel moment am rămas în contact cu instituţiile implicate, MAI; Prefectura Capitalei, Ministerul Sănătăţii. Concomitent au fost găsite alte locuri la care să fie mutaţi pacienţii.

-Am vrut să facem acest transfer foarte rapid, în jurul orei 6.00 toţi pacienţii erau transferaţi la alte spitale.

-Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele pentru a stabiliza cât mai rapid situaţia.

-Cred că intervenţia a fost rapidă, lucrurile au fost ţinute sub control imediat.

-Despre tragedie – metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi.

-Deşi au fost alocate resurse, doar o parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor

-E momentul să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. E nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii.

-Pe lângă ancheta penală, există şi o echipă complexă pe care am constituit-o Corpul de Control al MS.

-Avem un raport preliminar, dar aştept un raport complet.

-S-a întâmplat anul trecut şi s-a întâmplat astăzi din nou. Angajaţilor din administraţie, cei din Ministerul Sănătăţii, le spun ieşiti din birou şi faceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Fiecare să îşi facă treaba, din sectorul public. E pretenţia pe care o am de la fiecare angajat

Citiți și

Filmul incendiului de la "Matei Balș". 5 morți, 120 de persoane evacuate, pompierii au intervenit cu 24 de echipaje

Incendiu la Institutul Matei Balș. Care este starea pacienților transferați

Mai multe