Premierul Orban şi noul ministrul sănătăţii Nelu Tătaru, salut inedit

27 martie 2020 10:33   Național
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a mers astăzi, 27 martie, la Ministerul Sănătăţii pentru a discuta cu noul ministrul Nelu Tătaru pe tema epidemiei de coronavirus. Cei doi s-au salutat într-un mod inedit, promovat intens pe reţelele sociale, pentru a se proteja de contactul palmelor.

Premierul Ludovic Orban a mers astăzi, 27 martie, la Ministerul Sănătăţii pentru a discuta cu noul ministrul Nelu Tătaru. Cei doi nu şi-au mai strâns mâna, ci s-au atins doar cu cotul, salut considerat a fi mai preventiv decât salutul normal, scrie adevarul.ro.

Ludovic Orban a stat în izolare o perioadă până când rezultatul la testul de COVID 19 a ieşit negativ.Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ieri noului ministru al sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate, conform Digi24.

Ludovic Orban a declarat la intrarea în minister faptul că un nou ministru trebuie să formuleze o propunere de secretar general cu care să formeze o echipă.

Cine este Nelu Tătaru

  • Nelu Tătaru este originar din judeţul Vaslui, fiind considerat unul dintre cei mai titraţi chirurgi din zonă.
  • Activează ca medic chirurg la Spitalul din Huşi din anul 2006. În perioada 2007-2009 a fost directorul medical al spitalului, iar din 2009 până în 2010 a fost managerul unităţii medicale.
  • În 2012, Nelu Tătaru a intrat în politica mare, fiind ales senator de Vaslui din partea Partidului Naţional Liberal. De altfel, el este preşedintele PNL Vaslui.
  • După mandatul de senator, Nelu Tătaru a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Huşi, însă a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Ciupilan.
  • La alegerile prezidenţiale de anul trecut, Nelu Tătaru a reuşit o victorie politică istorică pentru judeţul Vaslui, recunoscut ca fiind un bazin electoral social democrat, câştigând alegerile la nivel judeţean în faţa PSD-ului condus de Dumitru Buzatu.

Citeşte şi:

Ce le spun românii operatorilor de la 112:”n-am mâncare pentru pisică”, ”cine se duce să-mi ia țigări”

Aici s-a izolat Patriarhul Daniel în vreme de coronavirus! Povestea locului în care se roagă zilnic

Mai multe